Водовод не планира повећање цене воде

Врањски Водовод не планира повећање цене воде и поред тога што су велике промене на тржишту. Из године у годину повећавају приходе и пословање је стабилно и ликвидно.

Захваљујући подршци града, Водовод  изводи послове на водоводној мрежи из којих такође приходују, осим из оних који су им основна делатност, каже директор Горан Ђорђевић. За већа дуговања по основу својих услуга, омогућавају репрограме, на велики број месеци, а  има и оних који имају баш велика дуговања.

-Има и код физичких лица оних који имају дугове  и до 200.000 или  до 400000 динара. Десетак година нису платили рачун за воду. Неки од њих мисле да то не треба плаћати, да то неко бесплатно  добро. Не можемо мн да утврђујемо застарелост. Суд је тај који утврђује застарелост и онда смо ми у обавезида тужимо за потраживање, они процењују и отписују оно што је застарело, а оно што није обрачунава с екамата и судски трошкови и то јер нешто што с ене исплати, каже директор Ђорђевић.

Ипак наплата код физичких лица је око 90 посто, а код правих је 3 до 4 посто већа. Нема више проблема са правним лицима каквих је било раније. Ретко се прибегава искључењима и то само тамо где је већ ишла тужба или добијена пресуда. Економска криза и повећање цене енергената утичу и на ово предузеће, нарочито када је цена цеви у питању, али не пресудно.

-У овом тренутку нећемо повећавати цену воде, јер смо повећали грађанима пре годину дана и мислим да нема основа да се сада повећава цена воде , без обзира на наше трошкове и поремећаја на тржишту .

Не може то да се пребацује на грађане, истиче директор. У овој ситуацији ипак успевају да набаве нека основна средства за рад и то уз помоћ КФВ-е банке и у програму су набавке новог канал џет возила. Преговарају и за камион са партнерима. Раде пројекте и у спремни су за будуће послове.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 24 мај 2022 13:58

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter