Не вози зауставном траком, не заустављај живот

ЈП „Путеви Србије“ наставља у континуитету да спроводи активности у вези са унапређењем безбедности саобраћаја и системски делује на подизање нивоа свести учесника у саобраћају.

Едукативном кампањом „Не вози зауставном траком, не заустављај живот“, ЈП „Путеви Србије“ жели да утиче на понашање возача на аутопутевима и пробуди свест о значају и употреби зауставне траке.

Кампања се спроводи како би се утицало на понашање возача који непрописно користе зауставну траку на аутопуту и има за циљ да промени њихов начин понашања како би зауставну траку ослободили за кретање возила под ротацијом.

Да ли сте знали?

- У Републици Србији у саобраћајним незгодама годишње живот изгуби више од 500 лица;
- Србија је у претходне три године изгубила више од 120 лица у саобраћајним незгодама на аутопутевима;
- За последњих пет година на аутопутевима у зауставној траци изгубљено је више од 20 живота.

Водећи се тезом да се незгоде на путевима могу спречити, ЈП „Путеви Србије“ ће системски деловати на подизање нивоа свести учесника у саобраћају.

Основни циљ спровођења едукативних кампања је подизање свести о проблемима страдања у саобраћају, односно скретање пажње јавности на значај и могућности унапређења нивоа безбедности саобраћаја, као и смањење нивоа страдања у саобраћају кроз едукацију свих учесника у саобраћају.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Пренос моштију у Спомен костурницу манастира Свети Никола - Радио Телевизија Врање https://t.co/5gSUX729Z3 via… https://t.co/FBVg3Y12m4
Градоначелник: Стадион по УЕФ-а стандардима утицаће на развој града - Радио Телевизија Врање… https://t.co/XImMUgmYUz
Отвара се Школа за мале истраживаче - Радио Телевизија Врање https://t.co/8frrx5gjEL via @tripplesworld https://t.co/TLADecdDPJ
Follow RTV Vranje on Twitter