Почели финални радови на завршетку реконструкције Косовске улице Истакнут

Градоначелник Врања и представници Министарства привреде присуствовали су почетку завршних радова на реконструкцији  Косовске улице. Осим асфалтирања, у делу ове саобраћајнице биће завршени радови на подземним хидротехничким  инсталацијама.

Једна од најфреквентнијих улица у граду, Косовска, добиће ново рухо у наредних 90 дана. Захваљујући обимним припремама, а пре свега завршетку обилазнице, било је могуће да данас почну финални радови на реконструкцији ове улице.

Градоначелник Миленковић наглашава да и овај пројекта град реализује захваљујући доброј сарадњи са Министарством привреде.

"Косовска улица реконструише  се у дужини од хиљаду и 300 метара, од моста на Собинској реци до скретања за индустријску зону Бунушевац.Осим саобраћајнице, реконструише се  и подземна хидротехничка инсталација, водоводна мрежа у дужини од 300 метара и кишна канализација на дужини од 500 метара.Наравно,заједно са ивичњацима и тротоарима", каже градоначелник Слободан Миленковић.

Овим радовима, претходила је замена комплетне канализационе мреже. У наредном периоду  и насеље Бунушевац добиће канализациону мрежу коју до сада уопште није имало. То ће обезбедити нови квалитет живота за тамошње житеље. Истовремено, тиме Бунушевац постаје и саставни део града,

Градоначелник Миленковић напомиње да ће све ово веома мало коштати град. Укупна вредност инвестиције је 52 милиона динара, од тога са 50 одсто учествује град, а 50 одсто даје Министарство привреде. Сва средстава су обезбеђена у буџету локалне самоуправе, јер без тога  Министарство привреде не би учествовало.

Он се захвалио Министарству привреде, али и Министарству грађевине коjе jе имало слуха и усвоjило захтев Града да се након завршетка фекалне канализациjе Косовска улица не асфалтира и враћа у првобитно стање, jер се знало да ће почети комплетна реконструкциjа, већ су омогућили да та средства и ту количину асфалта и материjала Град утроши за комплетно пресвлачење улица Саве Ковачевића и Цара Душана.

Рок за извођење радова у Косовској улици је 90 дана, а извођач радова је Саба Белча. 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 03 август 2022 14:24

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Министар Стефановић наградио Врањанца, војног полицајца Пенићa - Радио Телевизија Врање https://t.co/O7MUEJXpA6 via… https://t.co/Z2TUmTkedy
У сусрет Дану младих – Будимо солидарни - Радио Телевизија Врање https://t.co/c2Ey6b38nE via @tripplesworld https://t.co/gvrDoHSIUL
И даље расте број ковид позитивних у округу - Радио Телевизија Врање https://t.co/13c47GInsy via @tripplesworld https://t.co/i9mcbBv9D8
Follow RTV Vranje on Twitter