Пешаци: Пратимо семафор за возаче?

Не само да је неисправна, већ уопште не постоји сигнализација за пешаке на једној од највећих раскрсница у граду, и то траје већ дуго. За то време грађани се мудро понашају, али поставља се питање, докле тако? Надлежни кажу, семафори су застарели.

На једној од већих раскрсница у граду, поред главне аутобуске станице, најпре је сломљен, а онда и потпуно уклоњен семафор који показује пешацима када могу да пређу улицу.

У близину су и школе, па се логично поставља питање, како се људи уопште сналазе?

''Чекам кад они стану, па онда пролазим, иначе не смем,'' каже старија суграђанка.

''Када стану атомобили, тако знам да могу да прођем,'' каже млађа жена.

''Ја не знам, нема никакве ознаке.''

''Нема за пешаке, гледамо зелено за аутомобиле.

''Видим ауто стоји, значи сигурно има предност пешак,'' кажу наши суграђани.

Креативност нашем народу не недостаје, па и када нема семафора. Криве вратове и прате семафор за аутомобиле, па се стиче утисак да су се на то и навикли.

На овом пешачком прелазу са друге стране не постоји семафор за пешаке и не зна се ни да ли је црвено или зелено. Када ће ово бити решено остаје да се види, јер ова прича, овде, поред главне аутобуске станице, траје већ дуже време.

У Урбанизму кажу да се ради о старим, дотрајалим семафорима, који тешко да могу више и да се замене и предлажу нова решења.

''Ми имамо те Пупинове семафоре, из 50-тих и 60-тих година. Поправљамо их, улажемо, али мислим да би ту требало размислити о неким трајнијим решењима, о неким кружним токовима и код горње касарне  и у доњем делу града, као што је урађено у Нишу и Београду. Ми само треба да гледамо како се ради у већем градовима,'' каже Дејан Станојевић, извршни директор у Урбанизму.

Ускоро ће, кажу, уследити и обележавање комплетене хоризонталне сигнализације у граду. Долази период лошијег времена, па је неопходно освежити је. Надамо се да ће се решити и проблеми са вертикалном сигнализацијом.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 05 август 2022 13:03

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Министар Стефановић наградио Врањанца, војног полицајца Пенићa - Радио Телевизија Врање https://t.co/O7MUEJXpA6 via… https://t.co/Z2TUmTkedy
У сусрет Дану младих – Будимо солидарни - Радио Телевизија Врање https://t.co/c2Ey6b38nE via @tripplesworld https://t.co/gvrDoHSIUL
И даље расте број ковид позитивних у округу - Радио Телевизија Врање https://t.co/13c47GInsy via @tripplesworld https://t.co/i9mcbBv9D8
Follow RTV Vranje on Twitter