Уручене омладинске картице Истакнут

Скупштинска сала данас је била отворена за све младе који су се у протеклом периоду одазвали позиву Канцеларије за младе и Града и пријавили за омладинску картицу.

Захваљуjући Омладинским картицама, 412 младих са териториjе града оствариће право на коришћење услуга са посебним погодностима у jавним установама, предузећима и у услужним делатностима у приватном сектору. Циљ издавања омладинских картица jе мотивисање младих људи да се што више укључе у културна, спортска и сва остала дешавања, као и слободне активности у граду и на таj начин допринесу квалитетном развоjу друштвене средине и околине.

У име градског руководства присутне су поздравили заменица градоначелника Зорица Jовић и градски већник за спорт и омладину Ненад Ђорђевић.

,,Ово jе jош jедан од проjеката коjи jе руководство града Врања препознало и подржало, као и броjне идеjе Канцелариjе за младе и координатора Луке Траjковића'', рекла jе заменица Jовић.

Она се захвалила свим директорима jавних установа и предузећа, као и приватним предузетницима коjи су преко овог проjекта одобрили повластице младима за коришћење њихових услуга.  

„Мени је посебно драго и некако ми је још веће задовољство зато што су претежно укључене установе културе и установе спорта и рекреације. Поред образовања којим правите темељ вашег живота, повећавањем свести из области културе и спорта, градите своју перспективну будућност“, рекла је заменица градоначелника Зорица Јовић.

Више од 400 омладинаца се пријавило за ову картицу и, како заменица градоначелника рече, то је знак да велики број младих људи прати и учествује у дешавањима града.

Већник за спорт и омладину Ненад Ђорђевић , као и координатор Канцеларије за младе Лука Трајковић истакли су пожртвованост локалне самоуправе да унапреди друштвени живот младих.

„Наравно да млади заслужују најбоље, битно је да имамо добре идеје. Један податак бих волео да представим, 2018. године младима за њихове активности издвојило се 350.000 динара, док је 2021. године издвојено 5 000 000 динара. Знам да је и то мало, трудићемо се да у наредном периоду буде више, да слушамо ваше потребе и подржимо их,“ истиче већник Ђорђевић.

„Наша идеја не би могла да се спроведе без подршке градске управе, наравно јавних предузећа, али и приватног сектора. Омладинске картице изазвале су велико интересовање младих, пријављено је чак 412 младих у року од две недеље. Занимљиво је то да су се током прве недеље пријављивали млади у узрасту 15 до 20 година, док су се у другој недељи прикључили и пријавили и млади од 20 до 30 година,“ додаје координатор канцеларије за младе, Лука Трајковић.

Омладинским картицама омогућени су разни попусти и погодности. Тако су јавне установе попут Библиотеке, Народног музеја, Културно-образовног центра омогућили 50 посто попуста на учлањење, Позориште исти попуст за куповину карата. Поједини приватни предузетници, попут спа центара или теретана, 10 посто попуста на коришћење њихових услуга.

У име младих обратила се Ивана Гачић, ученица врањске Гимназије.

„Омладинске картице су само још један корак према бољем, лепшем и квалитетнијем животу за нас и доказ су постепеног развоја нашег града. Попусти у библиотеци, позоришту, Службеном гласнику, су нам се највише свидели и посете тим местима су нам све ближе. Канцеларија за младе и Град Врање младим људима који су будућност нашег града и ове државе, приближили су, дали шансу да сва своја интересовања прикажу на најбољи начин и самим тим доведу овај град да места где омладина слободно може да изражава своје мисли и осећања,“ поручила је Гачић.

Млади људи којима су уручене Омладинске картинце нису крили одушевљење:

„Стварно ми је драго да се Град сетио да нама младима обезбеди овакве погодности, али и да ће у будућем периоду имати слуха за све наше потребе“, каже Страхиња Станковић.

„Желим да изразим захвалности локалној самоуправи и Канцеларији за младе који су нам омогућили ове погодности, јер су све погодности у складу са нашим интересовањима“, додаје Милица Николић.

„Картицу ћу, вероватно, највише користити за Библиотеку, али ми је привлачна и понуда Туристичке организације и попуст од 30 посто за услуге у Ски центру Бесна кобила“, каже Анђела Савић.

Овом приликом уручене су и захвалнице прдставницима jавних установа и предузећа, као и услужних приватних фирми коjи су се одазвали позиву и постали део овог проjекта и тако допринели спровођењу градске омладинске политике.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 05 август 2022 18:33

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Министар Стефановић наградио Врањанца, војног полицајца Пенићa - Радио Телевизија Врање https://t.co/O7MUEJXpA6 via… https://t.co/Z2TUmTkedy
У сусрет Дану младих – Будимо солидарни - Радио Телевизија Врање https://t.co/c2Ey6b38nE via @tripplesworld https://t.co/gvrDoHSIUL
И даље расте број ковид позитивних у округу - Радио Телевизија Врање https://t.co/13c47GInsy via @tripplesworld https://t.co/i9mcbBv9D8
Follow RTV Vranje on Twitter