Одштампајте ову страницу

Ревитализација Александровачког језера почеће у мају

И ове године многи Врањанци, у недостатку пара или бољих идеја, првомајске празнике провешће код куће. Одлазак на првомајски уранак неће изостати и дестинације су мање-више познате. Околна излетишта попут Девотина, Ћошке или Пржара поново ће бити најпосећенија. Ипак, ако се одлучите за  Александровачко  језеро, поштујте правила која тамо важе, јер су уведена због загађене језерске воде и недавног великог помора риба.

Подсетимо, крајем септембра прошле године у води Александровачког језера пронађена је опасна бактерија ешерихија коли. Три месеца касније догодио се и велики помор риба. Све је то утицало на одлуку градских власти да забране одређене активности на Александовачком језеру, ради очувања здравља људи.

Санација Александровачког језера тек предстоји. Почеће пошто буду завршене још неке анализе, најављује заменица градоначелника.

Боравак у околини Александровачког језера и на обалама није опасан по здравље људи. Уколико се определите да за првомајски уранак дођете баш овде, важно је само да избегавате било какав контакт са језерском водом.

И немојте заборавити оно што важи не само за ово већ и за остала излетишта. Када завршите са излетом, оставите иза себе чисту околину. Покупите смеће и одложите га на местима која су за то предвиђена. Само тако ће вам природа указати гостопримство и следећи пут.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 24 април 2013 11:50