Хроника

Хроника

У основним школама на теритрији града и општине Врањска Бања у јутарњим сатима стигла је дојава о постављеним бомбама, рекла је гостујући у нашем јутарњем програму заменица градоначелника Зорица Јовић.

И сеоске и градске школе добиле су циркуларни мејл исте садржине у коме је стајало да су постављене бомбе. Сви директори школа су добили јасне инструкције да једна особа у школи буде задужена да прати константну ситуацију, да прати мејл и да поступа по инструкцијама добијеним од стране Министарства просвете, односно Школске управе Лесковац одељења у Врању и инсрукције града, истакла је заменица градоначелника и додала:

„Оно што је јако битно је да сви будемо прибрани, без панике, без уношења немира како међу запосленима тако и међу децом што је још битније. Ако дође до дојаве директор школе обавештава запослене, изалази се из објекта. Обавештава се ПУ Врање. Они су данас били врло брзи“.

За сада су припадници полицијске управе проверили школе и за сада је све у реду, каже Јовићева. По њеним речима, најбитније је да директор буде прибран и да одмах одреагује и обавести све надлежне институције.

"Ми смо, на челу са градоначелником читавог јутра на вези и да директорима школа, са полицијском управом и као и увек до сада све пратимо. Безбедност деце нам је на првом месту зато и апелујемо да треба да будемо прибрани. Првенствено просветни радници да остану прибрани због деце. Најбитније да се не диже паника“, истиче Јовићева.

Мејл који стигао је исти у свим шолама широм Србије:

„Игром случаја смо истраживали зато што смо читаво јутро у тој причи. Постоји нека апликација која даје могућност да се одабере земља из које се шаље. Али је то на Министартсву унутрашњих послова где су стручни људи који се баве тиме. Негде се и предпоставља зашто се то ради. Ми смо по природи јаки. Чини ми се да је карактеристика свих који живе у Србији да под притиском знамо да реагујемо и изађемо из ситуације, здравог разума и прибрани“, каже заменица градоначелника.

Ситуација ће се пратити и током викенда и на основу тога ће свака школа понаособ, уз консултације са надлежним министартсво одлучити да ли прелазе на онлајн наставу.

Поред свих основних и средњих школа, припадници полиције су обишли и проверили и музичку школу и школу за образовање одраслих.

 

 

Последњи пут измењено петак, 20 мај 2022 13:12

У школу „Бранко Радичевић“ у Врању око 9 и 30 сати стигао је мејл са непознате адресе у коме је стајало обавештење да је у школи подметнута бомба. Директорка школе Ирена Миловановић у изјави за РТВ Врање каже да су се уплашили, обавестили су Школску управу полицију и надлежне органе. У миру су евакуисали децу и извели све запослене. Поступили су по инструкцијама, није било панике. Деца су отишла својим кућама и прешла на онлајн наставу.

Појавила се информација да је меил исте садржине стигао и у врањску Гимназију. Директорка школе Сузана Мишић Станковић каже да то није тачно. Ситуација се прати константно, у контакту су и са колегама у основним школама у којима се одиграо овај непријатан догађај и у координацији. Много је дезинформација на друштвеним мрежама и у јавности па зато апелујена ученике, родитеље и све да буду сталожени и мирни и да не наседају на провокације.    

Последњи пут измењено петак, 20 мај 2022 11:45

Дојава о постављеној бомби у школи стигла је и у ОШ „Вук Караџић“ у Врању. Родитељи су одмах позвани да оду по децу, а екипе полиције су већ на терену. Објекти су обезбеђени, а деца и запослени евакуисани.

Како сазнајемо из Полицијске управе у Врању меијл са дојавом о постављеним бомбама стигао је на адресу већег броја школа у Врању и на подручју града.

Контра -диверзионе екипе МУП-а су већ у тим објектима и ситуација је под контролом. Испитује се тачност ових информација.

Последњи пут измењено петак, 20 мај 2022 11:11

У школи „Радоје Домановић“ у Врању стигла је анонимна дојава о бомби. Школа је евакуисана и запослени и деца.

Снаге полиције су у околини школе и не дозвољавају прилаз. Диверзионе екипе полиције су у унутрашњости објекта и утврђују тачност ове информације.

Ускоро опширније информације.

 

Последњи пут измењено петак, 20 мај 2022 10:53

Младић стар 27 година тешко је повређен у саобраћајној незгоди која се догодила касно синоћ.

Према подацима из полиције, незгода се догодила нешто после 23 сата у селу Прекодолоце у општини Владичин Хан. Путничко возило “опел” врањских регистарских ознака је на локалном путу слетело са коловоза и ударило у објекат.

Том приликом, возач "опела" тешко је повређен и због тежине повреда транспортован у Клинички центар у Нишу.

Лаке телесне повреде задобио је његов сувозач (49) из околине Владичиног Хана. Увиђај су по овлашћењу Основног јавног тужилаштва у Владичином Хану извршили саобраћајни службеници Полицијске управе Врање.

 

Страна 1 од 189

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter