BJT: Oбдукција пронађеног леша

Више јавно тужилаштво у Врању, након увиђаја, наложило обдукцију тела које је пронађено у згради у улици 29. новембра у центру града како би се утврдио узрок и време смрти.

Тело је у међувремену пребачено у болничку капелу док не дође екипа Завода за судску медицину из Ниша. Како нам је речено, обдукција би требало да се уради 6.11. у петак.

Више јавно тужилаштво у Врању могло је да изврши увиђај у стану у центру Врања тек након што су радници Комрада избацили гомилу смећа којим је стан био затрпан, од пода до плафона.

На гомили ђубрета пронађено је и беживотно тело Зорана Мишића који је годинама живео као скитница, иако је стан био у његовом власништву, а имао је и породичну пензију.

Истражни органи се надају да ће обдукција дати више информација о времену и узроку смрти.

Иначе, комшије су у среду поподне пријавиле да се из стана шири непондошљив смрад и да Зорана Мишића нису видели неколико дана. Полиција није могла да уђе у стан, па су у помоћ позвали ватрогасце који су избили врата. Из стана се тада обрушило смеће, практично су улазна врата била затрпана њиме.  Полицајци су уочили леш мушкарца али нису могли да дођу до тела, све док радници Комрада, током целог јучерашњег дана, нису рашчистили пролаз до тела.

Овакве приче гледали смо, до скоро, само на телевизији, а сада се дешавају и у нашем непосредном комшилуку. А да ствар буде још гора, у самом центру града. То смеће које је несрећни, сада покојник, довлачио у стан није могло да се накупи за пар дана. Станари околних станова кажу да су пријављивали надлежним органима да трпе смрад и нехигијену у улазу, али осим полиције која би повремено дошла, нико други није реаговао.

Ценар за социјални рад каже да је покојник егзистенцијално био стабилан, имао је пензију, стан у власништву и није био на евиденцији њихове установе.

А, да ли су могли да рееагују лекари? Психијатри? Недавно су у српској престоници из једног Центра за социјални рад поручили да би за грађане који скупљају смеће у становима требало отворити посебну установу, јер оне које сместе у психијатријску болницу, пуштају за неколико дана. Руке су им везане, како објашњавају. А изгледа да је такав случај био и са покојним Врањанцем Зораном Мишићем.   

Судећи по нечињењу, још дуго ћемо да трпимо непријатне мирисе који допиру из комшијских станова или дворишта.  И не само од смећа, него и од људских лешева, како се испоставило у овом нашем, врањанском случају. Проблем треба решити трајно.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 06 новембар 2020 14:12

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Укинута ванредна ситуација - Радио Телевизија Врање https://t.co/9xUB5T2oXw via @tripplesworld https://t.co/MBhXCrklrm
Милица и Катарина на Републичком такмичењу младих талената - Радио Телевизија Врање https://t.co/fST75lNBhZ via… https://t.co/AYGcmoBABb
Јако невреме у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/ViPTAmme7n via @tripplesworld https://t.co/v1o4t0owov
Follow RTV Vranje on Twitter