Ухапшено 16 радника шумских управа у Пчињском округу, оштетили газдинство за скоро 3 милиона динара

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су 16 особа због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело злоупотреба службеног положаја и на тај начин оштетиле Шумско газдинство Врање за око 2.920.093 динара.

Ухапшени су запослени у Шумској управи Бујановац Р. А. (1964), Г. Н. (1966), А. М. (1967), Н. З. (1970), З. А. (1958) и М. Н. (1988), као и запослени у Шумском газдинству Врање В. Д. (1967) и Г. И. (1969).

Такође, ухапшени су и запослени у Шумској управи  Сурдулица М. П. (1984), Г. Ј. (1965) и Б. С. (1968), В. С. (1961), одговорно лице Шумске управе  Босилеград, запослени у ШУ Владичин Хан М. М. (1980) и Д. Б. (1973), као и Т. С. (1985), одговорно лице предузетничке радње “Греен форест“ Сурдулица, и Б. И. (1980), одговорно лице предузетничке радње “Фагус“ Сурдулица.

Кривичном пријавом биће обухваћене још три особе - запослен у Шумској управи у Босилеграду, као и одговорна лица Шумске управе Сурдулица и ПР „Фрахинус“, који се, такође, терете за кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Сумња се да је на основу Одлуке о додели Уговора у отвореном поступку јавне набавке на пословима гајења шума на подручју ШГ Врање за 2019. и 2020. годину, Комисија ШГ Врање у којој је била већина осумњичених, сачинила фиктивне записнике о техничком пријему изведених радова у којем су констатовали да су предузећа “Греен форест, “Фагус“ и “Фрахинус” извели радове на пошумлјавању терена у Оделјењима Шумског газдинства Врање, што није учињено.

В. Д., одговорно лице ШГ Врање, терети се да није водио евиденцију задужења и раздужења садног материјала, што је послужило Т. С., одговорном лицу „Греен форест“, да у договору са њим већи део садног материјала присвоји за себе, а потом заједно са одговорним лицима фирми „Фагус“ и „Фрахинус“ те радове фактурише.

На тај начин они су прибавили противправну имовинску корист од 2.920.093 динара и за исти износ оштетили ШГ Врање.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Ове наводе потврдило је и Више јавно тужилаштво у Нишу и навело да ће осумњичени бити саслушани у законском року.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 27 октобар 2021 16:23

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Преминуо др Душан Спасић из Сурдулице - Радио Телевизија Врање https://t.co/UqVzPvbp4a via @tripplesworld https://t.co/uqyTohcQcf
Велике гужве у ковид амбуланти АТД - Радио Телевизија Врање https://t.co/hNIfjnRllR via @tripplesworld https://t.co/rxvPW54jPL
Promo - Tkanje kroz vekove - Istorija srpske medicine, TV #Vranje, danas u 16.10h https://t.co/iskwNcykpU
Follow RTV Vranje on Twitter