Трговина људима – проблем светских размера

Трговина људима је проблем светских размера, а жртве су жене, деца и мушкарци који се подвргавају различитим облицима злостављања.

 

 

Из ланца оваквог ропског односа, у коме се повређују основна људска права, веома се тешко излази. У борби против ове пошасти савременог друштва најважнија је превентива.

Сваке године бележи се све више случајева трговине људима или модерног ропства. Жене су  најчешће подвргнуте врбовању и продаји, а све је  више  присутна  и радна експлоатација одраслих мушкараца на градилиштима у иностранству.

Казна затвора за ово дело је од три до 12 година. Полицијска управа је покренула превентивну акцију, како би се јавност упознала са феноменом трговине људима. Организоване су бројне трибине и предавања на тему трафикинга, како би се, пре свега младим људима,  указало на узроке и последице модерног ропства.

Октобар је месец борбе против трговине људима, а поред полицијске управе у акцију су  укључене и друге надлежне институције.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 26 октобар 2011 13:11

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter