Економија

Економија

 

Нека вас пролеће покрене и инспирише да животни простор улепшате новим комадима намештаја. Изаберите квалитетан, удобан и модеран намештај у СИМПУ, и креирајте своје место за опуштање и удобан дом за све чланове породице .

Не пропуститите прилику да до краја маја искориститие бројне попусте у СИМПО салонима.

За производе из асортимана, купцима се одобравају сјајни попусти за готовинско плаћање (готовина, вирман и платне картице):

Гарнитуре, клик-клак лежајеви, каучи, кревети, столице, фотеље и табуреи (-15%),
Душеци са лагера (-15%),
Плочасти намештај са лагера (-10%),
Допунски асортиман (-20).
На неодољивим готовинским попустима су и најпродаванији модели гарнитура са лагера. Pariska noć“, „De Marco“ i „Metropoliten“ су на попусту од -30% до краја маја, док је гарнитура „Mexico“  на попусту - 40%.

У мају је за чланове Лоyалтy клуба и власнике картица погодности креирана посебна понуда производа са продајним подстицајима од -25% до -40% попуста. Она обухвата одређене моделе гарнитура, лежајева, клуб столова, табуреа, душека, зидни систем и спаваћу собу. Важи за плаћање готовином, вирманом, платним картицама, чековима грађана, за потрошачке кредите и синдикалну продају. За ову понуду не важе редовни попусти, али важе додатни попусти по основу лоyалтy картица и картица погодности.

Комплетну понуду производа са попустима можете погледати ОВДЕ.

ПРЕВОЗ

Сва роба купљена у СИМПУ чија је вредност преко 25.000 динара превози се бесплатно до 30 км од салона.

БЕСПЛАТНА МОНТАЖА

Монтажа је бесплатна за сву робу без обрира на њену вредност.

КОНТАКТ

СИМПО салони у Врању налазе се на следећим адресама:

Тржни центар, Париске комуне 1. Контакт телефон салона је 017/432-567.

КЛУЗ, Стефана Првовенчаног 58. Контакт телефон салона је 017/416-556.

СИМПО салон у Бујановцу налази се на следећој адреси:

Трг Карађорђа Петровића бб. Контакт телефон салона је 017/851-048.

РАДНО ВРЕМЕ

Радно време салона је од 9 до 20h сваког радног дана, суботом од 9 до 18h.

 

Последњи пут измењено петак, 20 мај 2022 11:33

Национална служба за запошљавање обавештава јавност да ће преко банке Поштанска штедионица исплатити редовну и привремену новчану накнаду за месец април 2022. године.

Редовна новчана накнада за незапослена лица биће исплаћена у петак 20. маја, док ће привремена новчана накнада за лица која живе на и изван територије АП Косова и Метохије бити исплаћена у суботу 21. маја 2022. године.

Према подацима Филијале Националнe службе за запошљавање у Врању, смањен је број незапослених на подручју Филијале. Број незапослених у истом периоду прошле године је био 23. 500, а данас је 21. 730.  Само у Врању број незапослених је 6. 391 и од тог броја 60 посто су жене.

Незапослени се код свог саветника увек изјашњавају и о томе шта још осим свог основног занимања, могу да раде. Тако да потражњу привреде у великом броју задовољава структура незапослених, али има у структури занимања и много оних која недостају.

''Дефицитарна занимања су машински техничари, они се баш траже, тапетари, јер су мале породичне фирме упослиле те тапетаре, а не обрaзује се тај кадар, возачи, вариоци, електро монтeри, инсталатерi, баш су дефицитарни,'' каже директор Филијале Горан Живковић. 

Инвеститорима још увек можемо да  понудимо добре обућаре, али не и довољно добрих шивача. Такође, када су у питању високо профитабилне фирме недостаје нам кадар у смислу електро инжењерa. Ипак, има и привредних делатности, за које и те како имамо спреман кадар, као што је прехрамбена индустрија.

''Тај профил имамо, пољопривредне техничаре, инжењере и довољно су стручно оспособљени. Имамо Техничку школу, која има и практичну наставу. Што се тиче хране, тај профил имамо, додаје Живковић. 

Филијала нуди могућност обуке на захтев послодавца, а прошле године је и град понудио ту меру. Међутим, слабо је интересовање за ову меру, и то баш код најмање образовног кадра. Но, нуде се и друге обуке, према интересовању привредног субјекта. Такође, на сајмовима запошљавања углавном се и јављају привредни субјекти, којима су потребни радници.

 

 

 

 

 

 

 

 

Последњи пут измењено четвртак, 19 мај 2022 16:45

Почела пријава за државну помоћ од 100 евра за све младе узраста од 16 до 29 година, који се нису пријавили у првом кругу.

Министар финансија Синиша Мали рекао је, да се од поноћи до сада пријавило 1.300 нових младих људи за државну помоћ.

Процес пријаве траје до краја маја, преко портала Управе за трезор, на исти начин као и претходних 100 евра за младе.

Новац ће младима бити уплаћен 1. 2. и 3.јуна.

Данас почела тродневна исплата по 10.000 динара свим запосленима у просвети, образовању и научним институциjама, што jе за преко 130.000 запослених укупно 1,6 милиjарди динара, рекао jе министар финансиjа Синиша Mали.

Исплата ће траjати три дана, до петка - данас запосленим у школама од посебног интереса, и свима у ученичким и студентским домовима, сутра високо образовање и научне установе, а прекосутра државну помоћ добиjаjу свих запослени у основном и средњем образовању.

"Mи се за ово не задужуjемо. Tренутно на рачуну имамо око 160 милиjарди динара, апсолутно смо ликвидни. Oво jе за нас инвестициjа од 1,6 милиjарди динара", рекао jе министар Мали и додао да jе удео jавног дуга у БДП 52,3 одсто далеко испод нивоа Eвропске уније од 60 посто.

Синиша Mали наjавио jе да ће сутра Влада Србиjе донети препоруку локалним самоуправама да исплате помоћ запосленима у предшколским установама.

Mали jе подсетио да су предшколске установе у надлежности градова и општина, те да jе запосленима у некима од њих помоћ већ исплаћена.

Министар финансија рекао је да 16. маја почиње пријављивање за нових 100 евра помоћи за младе од 16 до 29 година, што ће бити друга оваква помоћ у овој години. Подсетио је да је првих 100 евра добило 1.059.000 младих и да они немају потребу да се пријављују, јер ће додатни новац добити по аутоматизму, а треба да се пријаве они који то до сада нису урадили.

Mинистар Mали објаснио je да држава има довољно средстава и позвао све маjке коjе су добиле децу од 1. jануара ове године да се приjаве за државну помоћ у решавању стамбеног питања. Mали jе истакао да jе бесповратна помоћ до 20.000 евра за први стан или кућу, уз друге мере, начин да се подржи наталитет.

 

 

Страна 1 од 112

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter