Економија

Економија

Компанија Кнауф Инсулатион успешно је започела нови циклус инвестирања за 2021/22. годину са неколико основних циљева – наставак улагања у одрживо пословање, побољшање квалитета живота запослених и свих Сурдуличана и квалитет производње камене минералне вуне.


Подсећамо да је једна од првих већих акција ове године била крајем марта када су се запослени удружили како би допринели бољем изгледу града и учинили га зеленијим. Компанија је поклонила општини Сурдулица 300 садница различитог дрвећа, 500 метара живе ограде као и значајне количине другог украсног биља. Кроз ову акцију под називом „Дрво за Сурдулицу“ постављен је циљ за даље унапређење животне средине у Сурдулици.


Почетком лета започето је и са уклањањем делова старе фабрике ФАЕОС која се налази унутар плаца фабрике Кнауф Инсулатион. Због безбедносне процедуре, постепено су се уклањали и делови димњака некадашње фабрике. Такође је измештена стара вага, као и хидрантска мрежа али је извршена и репарација крова на делу управне зграде чиме се улаже у побољшање енергетске ефикасности објеката.


За време лета и годишњих одмора, изграђен је канал за прикупљање атмосферске воде која се пречишћава пре него што доспе у канализацију током падавина или топљења снега. На тај начин се одвајају из воде евентуални остаци уља, бензина или других нечистоћа које се могу наћи у фабричком кругу. Сва атмосферска вода, пре изласка из фабрике пролазиће кроз пет сепаратора масти и уља од којих је један већ уграђен. Крајем септембра изграђен је и темељ за базен за технолошку воду.


Безбедност запослених у компанији је на првом месту. У претходним годинама се много улагало у образовање, тренинге и подизање свести запослених о томе да "НИШТА НИЈЕ ТОЛИКО ВАЖНО ДА СЕ НЕ МОЖЕ УРАДИТИ НА БЕЗБЕДАН НАЧИН". Резултат бриге о својим запосленима и условима на раду доказује чињеница да се у последњих годину дана није повредио ниједан радник у фабрици.
Компанија Кнауф Инсулатион наставља да улаже у пројекте са циљем заштите животне средине и побољшања производње и рада у самим фабрикама.

Кнауф Инсулатион је једно од најцењенијих имена у пољу изолација у свету и нуди широк спектар изолационих решења која излазе у сусрет растућим потребама за енергетском ефикасношћу, заштитом од пожара и звучном заштитом у новим и постојећим објектима, комерцијалним и јавним зградама и индустријским објектима. Заједно са својим партнерима из грађевинске индустрије, академског света и званичних институција, Кнауф Инсулатион тежи да премости постојећи јаз између пројектованих енергетских перформанси зграда и њихових стварних перформанси. Око 5.500 запослених ради у преко 40 земаља света, са 27 производних погона који производе камену минералну вуну, стаклену минералну вуну и дрвену вуну за зградарство и индустрију.

 

Последњи пут измењено петак, 08 октобар 2021 11:34

Нову опрему за боље пословање, добиће готово 700 привредних субјеката широм Србије, захваљујући бесповратним средствима Министарства привреде и инвестицији од скоро 10 милијарди динара.

Ови подаци посебно су значајни у години након кризе изазване епидемијом корона вируса, која је ударац нанела и сектору малих и средњих предузећа.

Kроз Програм подршке малим и средњим предузећима за набавку опреме у 2021. години, који је намењен микро, малим и средњим привредним друштвима, предузетницима и задругама, за само шест месеци одобрено је готово 700 захтева у износу од 1.899.607.082,68 динара бесповратних средстава, док вредност инвестиција одобрених захтева износи 9.700.642.596,95 динара.

За овај програм опредељено је 2,05 милијарди динара и представља комбинацију од 25 одсто бесповратних средстава, 70 одсто изузетно повољног кредита банке или лизинг куће, док 5 одсто обезбеђује сама фирма, саопштило је Министарство привреде.

Влада Србије предложила је да се минимална зарада за 2022. годину повећа за 9,4 одсто у односу на постојећу. То значи да ће минималац износити око 300 евра, односно преко 35.000 динара најавио је министар финансија Синиша Мали.

Предлог је стигао са седнице Социјално економског савета коме су поред представника министарства финансија присуствовали и представници синдиката и Уније послодаваца. Зарада би требало да се повећа за скоро три хиљаде динара, са 32. 022 динара, на 35. хиљада динара. То је знак континуитета који Влада Републике Србије спроводи од 2017.године када је у питању минимална зарада, рекао је министар Синиша Мали.

“Ово је само наставак разговора које водимо неколико година уназад како да успоставимо одговарајући социјални дијалог и како да се изборимо за што већу минималну зараду, за што вишу просечну плату, а да истовремено подржимо и повећање запослености и отварање нових радних места, што је у интересу послодаваца. Са новим предлогом приближавамо се граници од 300 евра за минималну зараду. Подсећања ради, 2010.године минимална зарада у земљи била је 15. 700 динара, за дупло него више смо дошли до тог нивоа, шт је за нас веома важно јер показује опредељење Владе Републике Србије да се из године у годину минимална зарада повећава брже и више него што је раст нашег БДП-а“, нагласио је Мали.

Додао је да је минимална зарада од 2017. године порасла за 52 одсто, док је у истом периоду забележен раст бруто домаћег производа од 17,3 одсто.

Навео је и да још није довољно да минималац покрије потрошачку корпу, али да смо близу.

"За последње 4 године, минимална зарада је 5 пута брже расла него минимална потрошачка корпа. Подржавамо, јер смо такав договор направили са синдикатима и представницима Уније послодаваца да полако, али сигурно минимална зарада достигне ниво потрошачке корпе. У последње 3, 4, 5 година показали смо да идемо ка томе. У наредном периоду сигурно ћемо успети тај циљ да достигнемо. 2017. године када смо завршили фискалну консолидацију, покривеност потрошачке  корпе минималном зарадом била је око 62 одсто, а 2021. године је 81 одсто", истакао је министар финансија.

Мали је навео да су потпуно посвећени да се постигне задати циљ и да ће, према пројекцијама, 2023. или 2024. минимална потрошачка корпа у потпуности бити покривена минималном зарадом.Истакао је да је минимална зарада главни покретач раста просечне плате која би требало до краја 2025. године да износи 900 евра. Додао је да ће највећи део повећања минималне зараде компензовати држава кроз повећање неопорезивог дела дохотка и смањењем доприноса за ПИО фонд.

Последњи пут измењено понедељак, 30 август 2021 15:41

У оквиру иницијативе „Власина у кругу пријатеља“ чији је циљ подстицање привредног, туристичког и одрживог развоја власинског краја, организован је свечани обилазак фабрике „Власинка“, током кога су посетиоци могли да се упознају са најновијим инвестицијама Coca-Cola Sistema у једну од најмодернијих фабрика воде на југу Србије.

Уз присуство Новице Тончева, министра задуженог за недовољно развијене општине, као и представнике министарстава, државних институција, локалне самоуправе, партнера и пријатеља, присутни су имали прилику да обиђу производна постројења и складишне капацитете фабрике Власинка и увере се у посвећеност одрживом начину пословања и бризи о заштити животне средине.

„Нове инвестиције у фабрију воде „Власинка“ су одлична вест и директно утичу на развој привредних потенцијала, отварање нових радних места и остајање младих да живе и раде у местима у којима су рођени. Вишегодишње успешно партнертсво општине Сурдулица са „Кока-Кола“ Системом показало је колика је то важно за развој једне локалне средине. Константно тражимо начине за унапређење и развој наше привреде. Партнери као што су „Кока-Кола“Систем у Србији нам константо помажу у томе што доказује и актуелни пројекат Власина чиста љубав, који пружа могућност за ширење пословања локалних угоститеља, отварање нових радних места и генерално побољшање живота свих грађана у нашој општини. Веома је значајно да велике корпорације као комоанија „Кока-Кола“ препознају потенцијал иинвестирају у оваква места а то ће засигурно дати одличне резултате и за привреду и економију и омогућити боље услове за живот људи са ових простора“, наглашава Новица Тончев, министар без портфеља, задужен за развој недовољно развијених општина.

„Роса и Власина постали су наш дом некада давно већ 2005.године. Током свих ових 16 година уложили смо око 15,5 милиона евра у развој локалне заједнице, у развој локалне привреде и у подршку развоју заједнице и заштиту животне средине. Заједно са вама увек смо одговарали на изазове и решавали питања кризе када су се оне јављале што значи да нисмо ту само по лепом времену“, истакао је Светослав Атанасов, генерални директор Coca-Cola HBC Србија.

„У години пандемије, која није била ни мало лака, оваква врста улагања је веома важна за заједницу. Посебно ми је задовољство што смо сви препознали један заједнички циљ. А то је да скренемо пажњу на Власину у Власинско језеро“, каже Александра Поповић, председница општине Сурдулица.

Последњи пут измењено петак, 27 август 2021 18:47

Национална служба за запошљавање (НСЗ) је на основу Уредбе о програму подстицања запошљавања младих "Моја прва плата", расписала је Јавни позив за реализацију овог програма у који ће бити укључено до 10.000 младих до навршених 30 година, објавила је НСЗ.

Додаје се да ће Јавни позив бити спороведен у четири фазе у периоду од 20. августа до 15. децембра ове године.

Током прве фазе, од 20. августа до 20. септембра, пријављиваће се заинтересовани послодавци преко сајта www.mojaprvaplata.gov.rs, а затим у другој фази, од 1. октобра до 31. октобра, пријаве ће на исти начин слати незапослени млади људи.

Током треће фазе послодавци ће бирати кандидате, а коначан избор за послодавце из приватног сектора планиран је у периоду од 1. до 15. новембра, док ће послодавци из јавног сектора коначан избор кандидате обавити у периоду од 16. до 30. новембра, саопстила је НСЗ.

Служба запошљавања наводи да ће у року од 15 дана од дана завршетка избора кандидата бити формиране коначне листе послодаваца са изабраним кандидатима и биће доступне на сајту www.mojaprvaplata.gov.rs.

Током четврте фазе реализације програма уследиће потписивање тројног уговора између НСЗ-а, послодавца и изабраног кандидата, а почетак спровођења програма "Моја прва плата" почеће у року од 15 дана од дана формирања коначне листе послодаваца са изабраним кандидатима.

НСЗ наводи да је планирано да се у програм укључи до 10.000 младих са средњим и високим образовањем до навршених 30 година.

Услови су да да кандидати немају радно искуство, односно да имају највише до шест месеци радног искуства на пословима у оквиру нивоа образовања са којим конкуришу и да се налазе на евиденцији незапослених у тренутку закључивања уговора.

Програм ће се спроводити код послодавца у трајању од девет месеци и реализује се без заснивања радног односа, напомиње НСЗ.

Додаје се да приоритет за укључивање у програм имају послодавци из приватног сектора, а нарочито послодавци из девастираних подручја, у складу са прописом Владе Републике Србије о степену развијености јединица локалне самоуправе.

Током трајања програма, НСЗ исплаћује месечну новчану накнаду у износу од 22.000 динара младима са средњим образовањем, односно 26.000 динара младима са високим образовањем и уплаћује допринос за случај повреде на раду и професионалне болести.

Извор: РТС

Страна 1 од 106

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ђорђевић: Ускоро почиње реконструкција канализационе мреже на територији Града - Радио Телевизија Врање… https://t.co/nWEd934sp9
Отварање Бориних позоришних дана одложено за сутра - Радио Телевизија Врање https://t.co/ZlnTz6LDPw via… https://t.co/iBArUN1rOM
Ускоро измене закона о такозваним јефтиним становима - Радио Телевизија Врање https://t.co/eifOhUA5Ao via… https://t.co/iDtZfsymuS
Follow RTV Vranje on Twitter