Почиње пријављивање за ваучере за одмор

Почиње пријава за нових 30.000 хиљада ваучера, вредности 5.000 динара за одмор у више од 2.000 угоститељских објеката у Србији.

Влада Србије је недавно одобрила 150 милиона динара за додатне туристичке  ваучере.

И док велики део грађана Србије користи ову повољност, Врањанци као да се на овај модел туристичке понуде још увек нису навикли.

У циљу промоције туристичких потенцијала Србије, туристичког промета и економског раста, Влада Србије већ извесно време одобрава одређени број ваучера од по 5.000 динара који се могу искористити за летовање у земљи.

Ове године након првобитних 100.000 динара у укупној вредности од 500 милиона динара ребалансм буџета одобрено је још 100 милиона за још 30.000 ваучера.

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић каже да је одлука донта због великог интересовања за коришћење туристичких ваучера.

Грађанима је на располагању више од 2.000 угоститељских објеката у Србији а најтраженије дестинације су планински центри и бање.

Сви који желе да оду на одмор у Србији са попустом од 5.000 динара могу да се пријаве на шалтеру најближе поште.

Врањанци ретко користе ову повољност а разлози су различити.

Многи нису добро информисани, или су покушали једном па није било ваучера и одустали, а неки сматрају да су им прмања добра и да не требада штете државу.

Право на добијање ваучера имају пензионери и незапослена лица, корисници права на туђу негу и помоћ , корисници права на накнаду на породичну инвалиднину по палом борцу, ратни војни инвалиди и цивилни инвалиди рата, запослени чија примања н прелазе 60.000 динара, као и носиоци активног породичног пољопривредног газдинства.

Право на ваучер, корисник може остварити само по једном од наведених основа у угоститељским објектима изван места пребивалишта у трајању од најмање пет ноћења.

Грани који имају право на коришћење ваучера, у обавези су да на шалтерима поште поднесу пријаве најкасије 30 дана пре почетка реализације аранжмана.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 06 јул 2021 14:35

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Постављена цистерна са водом у центру града - Радио Телевизија Врање https://t.co/1BGnSBFBU4 via @tripplesworld https://t.co/2CQ46xEZQO
Епидемиолог: Обазривост на летовању неопходна - Радио Телевизија Врање https://t.co/NUxZ6QHRNE via @tripplesworld https://t.co/nkYC7K3XUy
У току израда пројекта за санацију Александровачког језера - Радио Телевизија Врање https://t.co/hInyqQdJQ5 via… https://t.co/3dNjxHxpw6
Follow RTV Vranje on Twitter