Петричевић: Циљ нам је отварање нових погона Јумка у Републици Српској

Министар привреде и предузетништва у Влади Републике Српске, Вјекослав Петричевић, посетио је компанију Јумко. Било је речи о досадашњој, али и будућој сарадњи, која ће се, пре свега, огледати у отварању нових погона у Републици Српској.

Министар Петричевић обишао је производне погоне са представницима Јумка, где се упознао са комплетним процесом производње. Ово је била прилика да се разговара о активностима на унапређењу досадашње сарадње, али и да се направе планови за евентуално отварање нових погона у Републици Српској.

''Обишли смо данас погоне, комплетну производњу, од примарне до финалне, показали шта то ми радимо, шта производимо, показали смо процес од производње памука до готових одевних предмета. Да вас само подсетим, ми смо пре годину ипо дана отворили фабрику у Дрвару са председником Александром Вучићем и од тада имамо изузетно добру сарадњу са Владом Републике Српске, конкретно са Министарством привреде, и ту сарадњу сваког дана побољшавамо, у смислу административне помоћи, помоћи у тражењу тржишта, не само у Републици Српској и Босни и Херцеговини, него и шире, тако да ћемо ту сарадњу наставити у наредном периоду, '' каже Бранислав Трајковић, генерални директор компаније Јумко.

''Наша сарадња је у протекле две године била интензивна и на обострано задовољство. Оно што нам је у будућности циљ јесте да кроз заједничку сарадњу обезбедимо тржиште широм Европе и света и ту ћемо наступати заједничким снагама и да на тај начин обезбедимо отварање неких погона Јумка у Републици Српској,'' додаје Вјекослав Петричевић, министар привреде и предузетништва у Влади Републике Српске.

Идеја је да се нови погон отвори у Херцеговини, с обзиром да радна снага на овом подручју може одговорити захтевима текстилне индустрије.

Осим новоотвореног погона у Дрвару, компанија Јумко има и продавницу у Бања Луци.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 19 јул 2021 13:41

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Постављена цистерна са водом у центру града - Радио Телевизија Врање https://t.co/1BGnSBFBU4 via @tripplesworld https://t.co/2CQ46xEZQO
Епидемиолог: Обазривост на летовању неопходна - Радио Телевизија Врање https://t.co/NUxZ6QHRNE via @tripplesworld https://t.co/nkYC7K3XUy
У току израда пројекта за санацију Александровачког језера - Радио Телевизија Врање https://t.co/hInyqQdJQ5 via… https://t.co/3dNjxHxpw6
Follow RTV Vranje on Twitter