Вучић: Нова фабрика "Јумко" за два месеца у Барбатовцу Истакнут

Председник Александар Вучић најавио је да ће нови погон компаније "Јумко" у Барбатовцу, на територији општине Блаце, бити завршен за два месеца.

У обраћању мештанима рекао је да је сада дошло време да се обнови све што је уништено деценијама, наводећи да је тако уништена трикотажа "Напредак" у овом крају. У новој фабрици, према његовим речима, радиће 75 људи, углавном жена.

"То ће да подигне цело Блаце. Запослиће људе и омогућити опстанак и останак на прадедовским огњиштима", нагласио је Вучић, додајући да добијају фабрику после 40 или 45 година.

Захвалио је "Јумку", али и указао да држава обезбеђује да имају шта да раде у својим погонима.

"Када сам дошао у Врање били су задовољни са 27.000 динара, а пре тога је плата била још мања. Сада имају 38.000 динара, што ће добијати и овде. Није бог зна каква плата, али је то плата, а затим има и њива, окућница, воћњака", додао је Вучић.

Подсетио је да уз плату иде социјално и пензионо осигурање, да људи могу код лекара и планирају бољу будућност.

Са више наруџбина од државе, изразио је уверење, биће обезбеђене још веће плате за све погоне "Јумка".

"Дошао сам не да говорим против било кога, већ да говорим о ономе што смо урадили и шта ћемо да урадимо. Креће изградња 1,3 километра пута Барбатовац–Кутловац, иза тога пута Стубал–Суви До", најавио је Вучић.

Указао је да је, када је био у овом крају пре две године, било речи о важности пута Блаце–Бељољин и да је тада рекао да ће изградња тог пута променити изглед овог краја, што се данас види по кућама које, како је рекао, изгледају уређеније, као и тротоари.

"Ми ћемо да градимо и то је већ потписано, а ради се већ и тендер за изградњу канализационе мреже. То када урадимо, гас када доведемо, а то ће коштати, само за Блаце, седам милиона евра, а заменићемо и азбестне цеви да би могли да пијете чисту воду, моћи ћете да кажете да имате услове као људи који живе у швајцарским, аустријским мањим местима", рекао је Вучић.

Указао је да се раније причало само о шљивама и путевима, а данас има више снова него раније и они почињу да се остварују.

Ускоро креће и ауто-пут од Ниша до Мердара, најавио је, додајући да ће се радити реконструкција државног пута од Мерошине до Мердара. Вучић је затим обишао и сам објекат у којем ће бити смештена фабирка "Јумко" у Блацу, која ће шити униформе.

"Биће за војску и полицију још, само морате да радите најбоље што можете. Када нацртају наши специјалци, да такву опрему урадите, од импрегнираног плата, од чега год", рекао је Вучић генералном директору врањског "Јумка" Браниславу Трајковића.

Трајковић је пренео да имају сву опрему, да је све спремно да се инсталира у Блацу, а да ће бити и обука за будуће запослене у Врању.

Он је рекао председнику и да погон у Рудној Глави, отворен пре непуна два месеца, ради одлично, као и погон у Дрвару, додајући да имају већ послове у РС, као и да очекују да се обим посла додатно увећа.

Извор РТС

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Научни скуп у част највећег ктитора и задужбинара - Радио Телевизија Врање https://t.co/9Yt2WFIkj8 via… https://t.co/8yTsbLJhNn
Др Стојиљковић: У две ковид болнице у Врању капацитети попуњени скоро 100 посто - Радио Телевизија Врање… https://t.co/fhkCorlFxO
Врањски средњошколци и следеће недеље по комбинованом моделу наставе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dPAXrFlkTw
Follow RTV Vranje on Twitter