Одштампајте ову страницу

Кнауф Инсулејшн наставља да инвестира у своје постројење више милиона евра - Улагање у квалитет

Компанија Кнауф Инсулатион успешно је започела нови циклус инвестирања за 2021/22. годину са неколико основних циљева – наставак улагања у одрживо пословање, побољшање квалитета живота запослених и свих Сурдуличана и квалитет производње камене минералне вуне.


Подсећамо да је једна од првих већих акција ове године била крајем марта када су се запослени удружили како би допринели бољем изгледу града и учинили га зеленијим. Компанија је поклонила општини Сурдулица 300 садница различитог дрвећа, 500 метара живе ограде као и значајне количине другог украсног биља. Кроз ову акцију под називом „Дрво за Сурдулицу“ постављен је циљ за даље унапређење животне средине у Сурдулици.


Почетком лета започето је и са уклањањем делова старе фабрике ФАЕОС која се налази унутар плаца фабрике Кнауф Инсулатион. Због безбедносне процедуре, постепено су се уклањали и делови димњака некадашње фабрике. Такође је измештена стара вага, као и хидрантска мрежа али је извршена и репарација крова на делу управне зграде чиме се улаже у побољшање енергетске ефикасности објеката.


За време лета и годишњих одмора, изграђен је канал за прикупљање атмосферске воде која се пречишћава пре него што доспе у канализацију током падавина или топљења снега. На тај начин се одвајају из воде евентуални остаци уља, бензина или других нечистоћа које се могу наћи у фабричком кругу. Сва атмосферска вода, пре изласка из фабрике пролазиће кроз пет сепаратора масти и уља од којих је један већ уграђен. Крајем септембра изграђен је и темељ за базен за технолошку воду.


Безбедност запослених у компанији је на првом месту. У претходним годинама се много улагало у образовање, тренинге и подизање свести запослених о томе да "НИШТА НИЈЕ ТОЛИКО ВАЖНО ДА СЕ НЕ МОЖЕ УРАДИТИ НА БЕЗБЕДАН НАЧИН". Резултат бриге о својим запосленима и условима на раду доказује чињеница да се у последњих годину дана није повредио ниједан радник у фабрици.
Компанија Кнауф Инсулатион наставља да улаже у пројекте са циљем заштите животне средине и побољшања производње и рада у самим фабрикама.

Кнауф Инсулатион је једно од најцењенијих имена у пољу изолација у свету и нуди широк спектар изолационих решења која излазе у сусрет растућим потребама за енергетском ефикасношћу, заштитом од пожара и звучном заштитом у новим и постојећим објектима, комерцијалним и јавним зградама и индустријским објектима. Заједно са својим партнерима из грађевинске индустрије, академског света и званичних институција, Кнауф Инсулатион тежи да премости постојећи јаз између пројектованих енергетских перформанси зграда и њихових стварних перформанси. Око 5.500 запослених ради у преко 40 земаља света, са 27 производних погона који производе камену минералну вуну, стаклену минералну вуну и дрвену вуну за зградарство и индустрију.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 08 октобар 2021 11:34

Сродни чланци