Деветоро кандидата добило субвенције града за самозапошљавање

Градоначелник Врања Слободан Миленковић потписао jе уговоре о додели субвенциjа за самозапошљавање у jеднократном износу од по 250.000,00 динара  са 9 лица са териториjе града.На рачуне корисника средства ће бити  уплаћена одмах након потписивања уговора.

У пријатној атмосфери, са жељом да успешно раде у будућности, састали су се представници града и деветоро кандидата који су добили средства за самозапошљавање, а које финансира локална самоуправа. Ову меру планирао је град у оквиру Локалног акционог плана за запошљавање у овој години. Вредност само ове мере је 2. милиона 750 хиљада динара. Овим новцем кандидати ће моћи да купе нову опрему, машинe и уређајe за рад. 

''Mислим да ће се ова мера показати сврсисходном, као и неке друге, и наставићемо са подстреком, са мотивацијом тих људи, да, пре свега, уђу у легалне токове и да буду видљиви. Нама је циљ да се ви и даље развијате и да користите и друге мере, које локална самоуправа предвиђа и јавите се на обуку, стручну праксу и да можете и да запошљавате друге раднике,'' каже градоначелник Слободан Миленковић.

Данас су потписани  уговори са свих 9 кандидата, међу којима су произвођачи намештаја, постељине, торти и колача и услужне делатности. Кажу да им ова средства омогућују проширење посла и самосталност.

''Тренутно радим у гаражи и жеља ми је да проширим, овим, не малим средствима, своју производњу, биће ми драго,'' каже Срђан Милошевић.

''Помоћи ће ми у куповини опреме,'' каже Божидар Стаменковић

''Много ми значи да почнем свој бизнис и да будем самостална,'' каже Теодора Јанковић.

''Ово је моје прво искуство са послом, али се надам да ћу успети да испуним своја очекивања,'' каже Тамара Живковић.

''Бавим се израдом колача и торти, а сада ћу купити нови миксер, професионални шпорет, до сада сам радила скромно. Много ми значи овај новац да би проширила производњу,'' каже Биљана Стајић.

Обавеза свих је да редовно уплаћују доприносе за социјално осигурање, а жеља да прошире посао и запосле нове раднике.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 28 децембар 2021 13:25

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Зоран К. из Врања осуђен на 12 година затвора - Радио Телевизија Врање https://t.co/gHVQUuLUDN via @tripplesworld https://t.co/1wlNPnHtGN
Поводом Видовдана концерт Извора на тргу - Радио Телевизија Врање https://t.co/Zu0qVtEbCB via @tripplesworld https://t.co/mhdXPyTXBk
Резултати завршног испита из математике - Радио Телевизија Врање https://t.co/8QN7EEsTl9 via @tripplesworld https://t.co/NhQR3WR4ar
Follow RTV Vranje on Twitter