НБС припрема сет мера у вези са повећањем накнада банака

Народна банка Србије припрема сет мера и прописа како би заштитила стандард грађана Србије имајући у виду одлуке и најаве појединих банака да повећају накнаде за одређене услуге повезане с платним рачунима, саопштила је данас централна банка.

Мере ће бити усвојене на првој редовној седници Извршног одбора НБС која се одржава 11. августа, најавила је Народна банка Србије.

"Народна банка Србије припрема сет мера и прописа како би заштитила стандард грађана Србије имајући у виду одлуке и најаве појединих банака да повећају накнаде за одређене услуге повезане с платним рачунима", саопштила је централна банка.

Како је наведено, доношење оваквих одлука подразумева анализу стања и ефеката о чијим детаљима се НБС не оглашава пре него што те одлуке донесе.

О свим детаљима сета мера, јавност ће убрзо бити обавештена, саопштено је из НБС.

Народна банка Србије још једном понавља да очекује од банака у Србији да спроводе одрживу и одговорну пословну политику, засновану на принципима здраве конкуренције, која подразумева унапређивање депозитних послова и очување, односно увећање базе депонената и клијената.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Највећи Сајам запошавања до сада у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/bXVkLwXZ0c via @tripplesworld https://t.co/jBlqdyzN9y
У Врању дозвољена ванпијачна продаја - Радио Телевизија Врање https://t.co/nGBE4PhWwb via @tripplesworld https://t.co/mp6BARhUud
У част чувеном Врањанцу: Научна конференција посвећена Ђорђу Тасићу - Радио Телевизија Врање… https://t.co/wGnQTPWop0
Follow RTV Vranje on Twitter