Добар одзив пореских обвезника

Наплата пореза на имовину за физичка лица у првом тромесечју у Врању скоро је дуплирана у односу на исти период прошле године и износи преко 15 милиона динара. Велики одзив пореских обвезника вероватно је због тога што је град Врање омогућио отпис камате. У пореској администрацији планирају продужење рока за отпис камате до краја априла.

Законом о условном одлагању отписа камата и мировању пореског дуга остављена је могућност локалним самоуправама да ту исту меру примене за своје локалне приходе. Како члан Градског већа Драган Спирић каже, тренутно је у припреми продужење рока за отпис камате, до краја овог месеца. Каже да и они који нису били најажурнији у плаћању због тешке ситуације у којој се налазе, сада могу да измире своје обавезе.

Наплата накнаде за заштиту животне средине двоструко је већа у односу на прошлу годину. Знатно повећање забележено је и код наплате комуналне таксе за заузеће јавне површине. Што се фирмарине тиче, она је на истом нивоу као прошле године. А мала предузећа и предузетници ослобођени су плаћања ове накнаде. Закон о порезима на имовину који је Скупштина Републике Србије донела 2010. у пуном обиму примењује се тек од 2013. године. Локална самоуправа очекује да ће код неких обвезника пореза на имовину то довести до повећања обавеза.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 05 април 2013 13:15

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Укинута ванредна ситуација - Радио Телевизија Врање https://t.co/9xUB5T2oXw via @tripplesworld https://t.co/MBhXCrklrm
Милица и Катарина на Републичком такмичењу младих талената - Радио Телевизија Врање https://t.co/fST75lNBhZ via… https://t.co/AYGcmoBABb
Јако невреме у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/ViPTAmme7n via @tripplesworld https://t.co/v1o4t0owov
Follow RTV Vranje on Twitter