У суботу су се одиграла два веома битна догађаја за Српску напредну странку: Изборна скупштина и Свечана академија поводом 13 година од оснивања странке.

„На Изборној скупштини странке је око 3700 делегата из целе Србије изабрало ново руководство странке: потпредседнике, председништво и главни одбор. Од Врањанаца, сви досадашњи чланови Главног одбора су остали у Главном одбору. Једини новоизабрани члан Главног одбора из наших редова је госпођа Маја Ђорђевић, директорка Дома ученика“, истиче Горан Ђорђевић, генерални секретар ГрО СНС у Врању и додаје:

„Од 18 часова је била Свечана академија у Арени. То је био један импозантан скуп. У самој хали је било преко 25.000 људи. Још толико је било испред хале. Просто је било немогуће наћи слободно место. Што се Врања тиче, негде око 1200 наших чланова и симпатизера је кренуло на скуп и стигло на време. Било је велико интересовање, без обзира на писање неких локалних медија везано за квоту, колико ће људи отићи. С обзиром на капацитете локалног аутопревозника, није било довољно аутобуса. Неки људи су се вратили кући. На Изборној скупштини је присуствовало 45 делегата из ГрО Српске напредне странке у Врању“, наглашава Ђорђевић.

 

Последњи пут измењено понедељак, 29 новембар 2021 13:55

Анастасија Димитријевић, Врањанка која је три године заредом најбоља студенткиња Факултета организационих наука у Београду, обратила се члановима и симпатизерима Српске напредне странке на Свечаној академији поводом 13 година од оснивања СНС.

"Хвала Вам на прилици да представим југ Србије и да говорим у име студената. Сведоци смо развоја наше земље у многим сферама. Ја као студент најпоноснија сам на улагања у области науке и образовања. Доказ томе јесу научно-технолошки паркови широм земље. Један од њих је и најновији у Нишу, али и онај који ће тек бити изграђен у мом родном граду, у Врању. За моје пријатеље, мене и све младе, то је знак праве подршке државе, ветар у леђа као и обећање да ћемо након завршених студија моћи да се вратимо, запослимо и напредујемо у струци. Град Врање сваке године повећава буџет намењен награђивању ученика и студената, што делује охрабрујуће и стимулишуће", нагласила је Димитријевићева и додала да Врањска Бања, као место са најтоплијом минералном водом у Европи, постаје туристичка оаза.

"Срећна сам и поносна што у Србији која расте и која се развија видим своју будућност. Дошло је време да се млади људи одуже својој земљи која нам је увек давала подршку и свему што им је омогућила, и то градећи бољу и сигурнију будућност, својим знањем, идејама и снагом", поручила је Димитријевићева.

Фото: Printscreen ТВ Пинк

“Неки су претили блокадама путева, говорили како ће да ураде нешто што нико није деценијама, ако је икада и урадио, а то је да некоме забране кретање, да забране слободу. Али, они нису знали да су Срби инаџије и најтврдокорнији када неко покушава да им брани слободу”, рекао је председник Србије.

"Предаја није опција, нема назад и нема повлачења ни пред ким, а поготово не пред онима који су нам земљу уништили и урушили", поручио је вечерас члановима и симпатизерима СНС на прослави 13.годишњице странке, председник Србије и СНС Александар Вучић.

Вучић се на почетку обраћања окупљенима захвалио што су ту, а посебно онима који су остали испред хале или у аутобусима, којих је, каже, око 25.000, уз извињење што, иако су желели да буду у Арени, није било довољно места.

"На изборима у најубедљивију победу, за Србију"

Председник Александар Вучић затражио је вечерас од чланова своје странке да се боре за најубедљивију победу на изборима, против оних који су уништили земљу, јер та победа, каже, значи бољу будућност за Србију, за нашу децу.

Вучић је у обраћају потврдио да се на следећој скупштини странке неће кандидовати за председника странке, али да се никада неће одвајати од СНС.

"Ово су последњи избори на којима вас водим"

Ово су последњи избори на којима вас водим, поручио је данас председник Србије и лидер СНС Александар Вучић окупљеним присталицама те странке испред Арене пред почетак свечане академију поводом 13 година од оснивања СНС.

"Много вас волим, ово су последњи избори на којима вас водим. Али ћемо заједно ћемо ићи до победе и да осигруамо будуцност за нашу децу, која су најважнија, као и наша Србија", рекао је Вучић.

Будућност и СНС и Србије да уједињује људе, а не сукоби

Председник СНС Александар Вучић поручио је вечерас, на свечаној академији поводом 13 година од оснивања странке, да будућност СНС и Србије, може да буде уједињавање људи, народа јер, како је рекао сувише смо мали да бисмо имали право на унутрашње сукобе.

"Важно је да показујемо одговорност и озбиљност, да не показујмео мржњу. Добио сам данас поруке где ми кажу - "пусти нас да се обрачунамо са овима што мисле да могу да раде све", а рекао сам и на скупштини странке да су они наша браћа и пријатељи и да и о њима морамо да водимо рачуна, ако они не разумеју шта значи брига за Србију", рекао је Вучић.

Извор: Танјуг

 

 

Председник Српске напредне странке Александар Вучић одбио је да прихвати једногласан предлог свих чланова те странке и поново се кандидује као једини кандидат за председника СНС-а, казала је од данас потпредседница те странке Ана Брнабић.

Како је навела након завршене пете изборне скупштине СНС-а, пронашли су компромисно решење које подразумева да Вучић предводи СНС до избора у априлу након чега ће бити одржана ванредна скупштина на којој ће бити изабрани председник и заменик председника СНС-а.

"Једногласна одлука свих чланова СНС, свих месних, градских одбора била је да председник Александар Вучић настави и да буде једини кандидат за председника СНС-а. Александар Вучић је одбио да се кандидује за председника СНС-а, па смо постигли компримисно решење и продужили му мандат тако да ће наставити да води СНС до ових избора, односно да подржи странку и помогне јој и за ове изборе", рекла је Брнабићева.

Након избора који ће бити одржани 3. априла, Српска напредна странка ће имати ванредни конгрес на којем ће изабрати и председника и заменика председника странке, истакла је Ана Брнабић и додала:

"На данашњој скупштини усвојено је 10 начела политичког деловања СНС-а, извештај о раду СНС, а изабрани су и руководећи органи странке, односно нови главни одбор, нови извршни одбор и за председника извршног одбора Дарка Глишића, као и нове чланове председништва странке".

Нови потпредседници СНС-а су Милош Вучевић, Синиша Мали, Владимир Орлић, Невена Ђурић, Марко Ђурић, којем је замрзнут мандат због свог амбасадорског ангажовања, Александар Шапић и Ана Брнабић.

"Данас је изабрано мање од 100 чланова председништва странке, а да се посебно поноси тиме што су велики број нових чланова председништва жене. Важно је и поносна сам што имамо око 50 потпуно нових чланова Председништва СНС-а, од којих је значајан број младих у складу са оним што је председник СНС-а Алексндар Вучић тражио од нас, а то је и да покренемо смену генерација и да дамо већу шансу младима, што смо радили и све ово време кроз Академију младих лидера. Један од потпредседника странке млада Невена Ђурић, којој су на предлог Александра Вучића дали пуно поверење да, како каже, да све од себе и да на крају крајева својом храброшћу да пример како се борити у будућности, а и на изборима на свим нивоима 3. априла.", истакла је Брнабићева.

Извор: Танјуг

Српска напредна странка ће данас одржати  у Београду свечану академију поводом 13 година од оснивања и изборну скупштину странке.

Чланови и симпатизери градског одбора у Врању кренули су да дају подршку председнику Александру Вучићу.

Чланови и симпатизери Српске напредне странке кренули су пут Београда како би присуствовали Свечаној академији која ће бити одржана у београдској Арени. У 10 сати је почела и изборна скупштина странке на којој су присутни делегати градског одбора Српске напредне странке у Врању.

 „42 делегата испред градског одбора је на изборној скупштини,  испред округа 100 делегата на којој ће бити изабрано председништво СНС-а које ће у даљем периоду водити ову страначку организацију. Овде смо да сви заједно у лепом расположењу одемо да дамо подршку и подстрек нашем председнику Александру Вучићу да и убудуће води политику мира и стабилности, политику економског развоја и просперитета, политику демографске независности и добре политике младих, са једном добром визијом и са једно добром мисијом коју је до сада имао а то је да Србија буде боље место за живот и да се и убудуће  обезбеди стварање бољих услова за живот свих наших грашђана“, истакао је Душан Аритоновић, подпредседник ГрО СНС у Врању.

Претходних пар дана радили смо интензивно на припреми организације путовања за Београд поводом обележавања тринаестог рођендана Српске напредне странке где је владало велико интересовање, каже Стефан Дутина, председник Савета за безбедност ГрО СНС у Врању и додаје:

„У сваком аутобусу има одређен контролор и вођа пута да би се људима који иду за Београд олакшало путовање. Предузете су све мере заштите. Једини проблем са којим смо се сусрели је већи број људи него што су реално тренутно капацитети превозника. Пријавило се између 1300 и 1400 људи. Ми смо могли да обезбедимо 22 аутобуса за 1100 људи. Покушавамо свима да изађемо у сусрет“, истиче Стефан Дутина, председник Савета за безбедност ГрО СНС у Врању.

 „Окупили смо се поводом годишњице Српске напредне странке пре свега како би смо пружили подршку председнику републике Србије Александру Вучићу, где је велики број чланова и симпатизера“, каже Милош Павловић, члан ГрО Српске напредне странке у Врању. 

Чланови и симаптизери градског одбора Српске напредне странке кренули су за Београд како би дали подршку председнику Александру Вучићу и присуствовали академији поводом 13. рођендан СНС-а.

Последњи пут измењено субота, 27 новембар 2021 15:20
Страна 1 од 212

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У изради план Генералне регулације зоне 3 - Доње Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/LFC4wbqWjz via… https://t.co/erBIQ5QyeX
Школарци дођите у Библиотеку, стигли су најпопуларнији наслови - Радио Телевизија Врање https://t.co/rAMGpTDivc via… https://t.co/XQVaSK6pKJ
Сусрети села открили младе таленте - Радио Телевизија Врање https://t.co/vmZrSEGSeD via @tripplesworld https://t.co/xcpEGaVx5f
Follow RTV Vranje on Twitter