ГрО СНС: Драган Николић Ника искористио чланство зарад сопственог добра и интереса

Савет за информисање ГрО СНС Врање издао је саопштење за јавност у коме се каже:

“Госпођа Јоргованка Табаковић је највећа срамота Србије и мајка банкарске мафије” рече о гувернерки НБС, не трепнувши,  Драган Николић Ника, прокламовани и доказани љубитељ новца на сваки начин и по сваку цену, потекао из десетина странака, онај који је упркос  свему негативном у свом постојању, покушавао у годинама за нама да искористи чланство унутар партијских кругова зарад сопственог добра и интереса. 

Рече онај који је почетак борбе против организованог криминала од стране Александра Вучића на територији читаве Србије 2014. године, доживео као свој крај!

Рече онај у чије се двориште породичне куће не чуше речи хвале, већ одјеци активиране „кашикаре“!

Логично је уследила смена исте године са свих функција у Српској напредној странци, која је само пар година након свог оснивања препознала “гују у својим недрима”. О вишемилионским дуговима и угледу какав је уживао у централи странке ћемо неком другом приликом.

По устаљеном маниру, нећемо се бавити флоскулама без икаквог значаја, већ аргументовано одговорити на фабриковане оптужбе, иако потичу од некога недостојног валидне аргументације.

Да подсетимо оне са краткорочним памћењем, да је под управом гувернерке  Јоргованке Табаковић, затечена висока инфлација, чак двоцифрена. У 2012. години у року од годину дана бива спуштена  на низак ниво и скоро осам година остаје на нивоу од око два одсто. Тиме су очуване вредности реалних доходака привреде, примања грађана и предвидивих услова пословања. Динар је ојачао према евру за 0,9 одсто, а НБС је од 2012. године на девизном тржишту купила 3,46 милијарди евра.

Камате које су биле 18 процената, на новоодобрене динарске кредите, данас су 6,5 процената, док је инфлација од 2008. до 2012. године која је просечно била девет процената за годину дана, спуштена на 2,2 процента, да би од 2014. до 2020. годишња инфлација износила два процента.

Гувернерка је своје место заменика председника Српске напредне странке замрзнула док се налази на челу централне банке, па је у том статусу добила други шестогодишњи мандат 2018. године.

Напоменимо и то да је добитник признања „Банкера", једног од издања „Фајненшел Тајмса", за најбољег европског и светског гувернера.

Када је дошла на чело НБС 2012. године, средњи курс био је 118,6 динара за један евро, док је на данашњи дан 117,5 динара.

Свесни смо да све поменуто не одговара мафијашлуку којим се служе зеленаши по методи дужничког ропства да би држали појединце у малом џепу покорних дужника, али подсећамо по ко зна који пут, да то није метод постојања и напретка савременог друштва вођеног Александром Вучићем и да за оне са методама опстајања уценом и изнудом, једноставно места у данашњем друштву нема и неће га бити.

И на крају то што је дотични дао себи за право да на најгрубљи начин вређа једну жену, највише говори о њему као мушкарцу.

Стоји у саопштењу Савета за информисање ГрО СНС Врање.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено недеља, 31 октобар 2021 09:45

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Обавезно уклањање снега и леда испред објеката - Радио Телевизија Врање https://t.co/Gx4gEl1SKZ via @tripplesworld https://t.co/5yYNHgqghe
Нови дом вечерас продужава грејање, а ујутру почиње раније, већ од 4:30 - Радио Телевизија Врање… https://t.co/zIDWAvTNVY
Познати добитници награда ''Свети Сава'' - Радио Телевизија Врање https://t.co/t9yc62SzDn via @tripplesworld https://t.co/rCmNUxyrUw
Follow RTV Vranje on Twitter