Савет за правна питања СНС-а: Никада нисмо дискутовали о избору судија у било ком суду

Из Савета за правна питања Градског одбора Српске напредне странке у Врању стигло је следеће саопштење:

''Последња седница Савета за правна питања, ГрО Српске напредне странке у Врању послужила је као повод коалицији „Црно на бело – Грађански покрет Врања“, да упркос изостанку валидних информација и тоталном неразумевању активности везаних за рад нашег Савета, дефинише то што не зна „урушавањем институција у Врању и мешањем у њихов рад“.

Циљ саопштења коалиције „Црно на бело – Грађански покрет Врања“ објављенoг 19. новембра 2021. године на порталу „VRANJE NEWS” под називом „С којом намером напредњаци дискутују о избору судија“, јесте обмањивање грађана и уношење неповерења у функицонисање и рад највиших институција у земљи, као и позивање, како сами наводе у саопштењу , „на бојкот рада државних институција у граду“.

Господо из коалиције „ЦНБ-ГПВ“ да вас научимо, судска власт је једна од три основне гране власти и њен задатак је да тумачи законе које је донела законодавна власт. Судска власт је независна и јединствена на територији целе Републике Србије и припада судовима опште и посебне надлежности. Оснивање, организација, надлежност, уређење и састав судија уређују се законом. Високи савет судства је независан и самосталан орган који обезбеђује и гарантује независност и самосталност судова и судија и једини има надлежност да предлаже Народној скупштини кандидате за избор судија приликом првог избора на судијску функцију као и да врши избор судија на сталној судијској функцији у други или виши суд.

Савет за правна питања, ГрО Српске напредне странке у Врању, се никада није ставио у улогу Високог савета судства, који једини има надлежност за избор судија на сталној судијској функцији у други или Виши суд, и никада се на седницама није дискутовало о избору судија у било ком суду на територији града Врања, а што би сте ви вероватно себи дали за право да сте на нашем месту.

О теми о којој се дискутовало на седници Савета за правна питања, ГрО Српске напредне странке у Врању, известићемо вас преко својих активности у наредном периоду,'' стоји у Саопштењу Савета за правна питања Градског одбора СНС-а у Врању. 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено субота, 20 новембар 2021 21:21

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У изради план Генералне регулације зоне 3 - Доње Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/LFC4wbqWjz via… https://t.co/erBIQ5QyeX
Школарци дођите у Библиотеку, стигли су најпопуларнији наслови - Радио Телевизија Врање https://t.co/rAMGpTDivc via… https://t.co/XQVaSK6pKJ
Сусрети села открили младе таленте - Радио Телевизија Врање https://t.co/vmZrSEGSeD via @tripplesworld https://t.co/xcpEGaVx5f
Follow RTV Vranje on Twitter