Невена Ђурић, Сандра Божић, Биљана Пантић Пиља, Дарија Кисић Тепавчевић и Јелена Обрадовић обишле Топлички округ

Невена Ђурић, Сандра Божић, Биљана Пантић Пиља,  Дарија Кисић Тепавчевић и Јелена Обрадовић обишле су данас Топлички округ и говориле на трибини у Прокупљу, где је тема била положај жена политичком животу Србије, и уопште у нашој држави.

Један од начина на који можемо да постигнемо суштинску родну равноправност је и веће укључивање жена у јавни и политички живот Србије. На тај начин, поред тога што ћемо једни друге више слушати, брже ћемо уочавати кључне проблеме са којима се жене у Србији суочавају и те проблеме заједно решавати, јер само заједно можемо све, рекла је Невена Ђурић.

Биљана Пантић Пиља поручила је да без јаке жене нема ни јаке породице, али ни јаке Србије. Зато је важно да се без обзира на велики напредак који смо остварили у свим друштвеним областима морамо још јаче да радимо заједно, и у погледу положаја жена у друштву, да се сви потрудимо тај положај буде још бољи, јер само тако можемо да идемо напред, и осигурамо сигурну будућност нашој деци, истакла је она.

Дарија Кисић Тепавчевић подсетила је да је на иницијативу председника Вучића донета одлука којом се помаже женама да буду власнице некретнина, у виду давања финансијских средстава за учешће у кредиту, јер нам је стало да се жене у Србији не само осећеју безбедније, већ и да буду финансијски сигурне, да знају да држава у сваком тренутку стоји уз њих.

Велики број жена које су присуствовале овој трибини још један је доказ да жене у Србији данас бирају мудро и одговорно ко ће да води нашу државу. Ово је доказ да је политика просперитета, мира и стабилности, развоја и модернизације Србије, политка председника Вучића једина исправна опција коју имамо трећег априла, рекла је Сандра Божић.

Јелена Обрадовић истакла је да је држава урадила велики део посла када се говори о заштити жена, али и деце. Истиче да је измена казнених одредби показала да се насиље над женама неће толерисати и да данас имамо истинску заштиту жене као стуба сваке породице, као стуба Србије.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 17 март 2022 16:37

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Др Тања Милосављевић: „К'д се отиснеш у бел свет“ - Радио Телевизија Врање https://t.co/s1n8NUYjlJ via… https://t.co/bO3V6WSAh2
Манић: Недостаје 200 до 250 паркинг места у центру града - Радио Телевизија Врање https://t.co/g4Vd7DcKqt via… https://t.co/fMgtblnofF
Пазите коме дајете личне податке на интернету - Радио Телевизија Врање https://t.co/wIoTi2v35W via @tripplesworld https://t.co/REOzNxBUci
Follow RTV Vranje on Twitter