У Великом Трновцу одложени избори због дојаве о постављеној бомби Истакнут

Бирачко место број 6 у Великом Трновцу  на коме су требали да се одрже избори за народне посланике по четврти пут, данас  је затворено.

Председник бирачког одбора Дејан Менковић је рекао да чланови бирачког одбора из албанске коалциије нису дозволили представницима српских странака да контролишу евидентирање гласача у изводу из бирачког списка.

Након тога  стигла је и дојава о бомби, па је на предлог представника РИК-а Вељка Одаловића затворено бирачко место.

Како јавља наш репортер,на данашњим изборима у Великом Трновцу увид у бирачки списак и контролу требало је да врше један Албанац и један Србин. Међутим, Албанци нису дозволили да било ко од Срба има увид у бирачки списак.

Члан бирачког одбора у име албанске коалиције Рагми Мустафа рекао је да у правилнику не пише да контрола уписивања у бирачки списак треба да буде мултиетничка.

Након дојаве о бомби на бирачком месту број 6 ,где право гласа има 1.089 грађана, на предлог представника РИК-а Вељка Одаловића затворено је бирачко место .

Када ће бити проглашени резултати парламентарних избора који су одржани 3. априла 2022. године, знаће се након одржаног гласања у Великом Трновцу.

У овом селу се до сада гласало у три наврата. Након избора 3. априла, избори на бирачком месту број 6 у Великом Трновцу поновљени су 28. априла, а пошто су и они у међувремену поништени, гласало се и 27. маја.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 23 јун 2022 16:10

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter