Спорт

Спорт

Након затишја због короне, поново се кренуло са школским такмичењима  и уколико епидемиолошка ситуација то дозволи, требало би да се тај циклус заврши на време , до краја школске године. О томе смо разговарали са Мирославом Спасићем, председником Надзорног одбора Савеза за школски спорт Србије и координатором за Пчињски округ .

Поједина градска, окружна и међуокружна тамичења у школском спорту  су већ завршена, а нека још увек трају. Јуче је женска екипа у рукомету из Гимназије отишла на државно првенство у Караташу  али то није све.

''Данас је на програму баскет три на три основних и средњих школа у малој сали Спортске хале у Врању. Одатле деца одлазе на окружно такмичење које ће бити одржано 17. маја у  Владичином Хану. Након тога, 18., 19., и 20. маја очекује нас градско такмичење у кошарци за ученике основних и средњих школа. Јуче су одржана и окружна такмичења у одбојци у Сурдулици. Видећемо које ће екипе отићи на државно првенство. Јуче је, такође, одржано међуокружно такмичење Футсал у Лесковцу, тако да има доста активности које треба да реализујемо. С јесени су завршена  такмичења у стрељаштву, стоном тенису и рукомету тако да смо олакшали овај део сезоне,'' каже Мирослав  Спасић, председник  Надзорног одбора Савеза за школски спорт Србије и координатор за Пчињски округ.

Спортске игре младих биће одржане 21. јуна, најавио је Спасић .

''Дефинитивно је договорено  са градским већником Ненадом Ђорђевићем да се ове године организују  Спортске игре младих. Концепт је промењен у односу на претходне године. Биће градских такмичења, а новина је што је Школски спорт Србије преузео да организује Спортске игре младих , по први пут и Врање ће бити регионални центар за одржавање тих такмичења, што значи за пет, шест округа,'' објашњава наш саговорник.

Када је реч о Спортским играма младих  биће организована такмичења у шест спортских дисциплина, тачније у тенису, стоном тенису, шаху, одбојци, одбојци на песку и рукомету. Пријава учесника је до 15. јуна и очекује се велики број  такмичара, тако да је пред организаторима велики посао. 

 

Последњи пут измењено петак, 14 мај 2021 15:19

Врањски маратонац Кристијан Стошић освојио је прво место на крос трци у Малом Стапару поред Куле. Трчало се на стази дугој 6,4 километра. Стошић је у мушкој конкурецији био најбољи и заслужено се попео на победничко постоље.

Ово је још једна у низу трка на којој је Кристијан потврдио добру форму у ишчекивању осталих такмичења у земљи и иностранству, која су одложена због пандемије коронавируса.

Томе се надају и остали чланови Атлетског клуба „Врањски маратонци“ који такође имају запажене резултате на бројним домаћим и иностраним тркама.

Последњи пут измењено уторак, 11 мај 2021 12:23

Такмичења по календару Савеза за школски спорт Србије се настављају. Данас се у малом фудбалу надмећу средњошколци из Врања, а најуспешнији ће одмерити снаге 28. и 29. априла на окружном такмичењу у Сурдулици.

Међу основцима се на окружно такмичење у футсалу пласирала школа Светозар Марковић у мушкој и Доситеј Обрадовић у женској конкуренцији. Распоред такмичења је згуснут, јер се због епидемиолошке ситуације касни, али се организатори надају да ће до краја маја успети да реализују сва школска такмичења. У уторак и среду ученици из Врања такмичиће се у одбојци.

''Заиста нам је програм згуснут, међутим такмичења се одвијају несметано, завршили смо рукомет, градско и окружно, очекује нас међуокружно у Белој Паланци 29. априла. Данас завршавамо и градско такмичење средњих школа у футсалу, а сутра и прекосутра је градско такмичење у одбојци основних и средњих школа и округ у футсалу у Сурдулици среда и четвртак,'' каже Мирослав Спасић, координатор за Пчињски округ Савеза за школски спорт Србије.

У малом фудбалу такмичи се шест средњих школа, али само мушке екипе у категорији средњошколаца.

Строго се води рачуна о поштовању свих епидемиолошких мера, а организатори се, иако је програм згуснут, надају да ће сва такмичења моћи да заврше до краја маја.

''Прво морамо да водимо рачуна да деца што мање буду у контакту, сале су нам празне, као што видите, деца су напољу, срећа што је лепо време, па могу да буду испред, тако да се трудимо да одредимо сатницу, тако да екипе знају када да дођу. Све што можемо да урадимо као организатори максимално гледамо да задовољимо све критеријуме како би такмичење било одржано на најбољи могући начин '', каже Спасић.

Предстоје и градска такмичења у баскету 3 на 3, затим кошарци, а Мале олимпијске игре у Врању ће се одржати 20. маја, ако дозволи епидемиолошка ситуација.

Државно првенство у рукомету је извесно и одржаће се од 10. до 14. маја у Караташу, а 17. маја крећу републичка такмичења у футсалу.

Последњи пут измењено понедељак, 26 април 2021 15:29

Отворен је Полуфинални турнир првенства Србије за пионире у сали Економско-трговинске школе у Врању.

На турниру се надмећу четири екипе, и то КК Пантери из Врања, КК Sport's world из Новог Сада, КК Визура из Београда и ОКК Краљево из Краљева. 

Млади кошаркаши, 2006. и 2007. годиште, одмериће снаге у току три дана трајања турнира, а најбољи ће се пласирати у финале турнира. 

Спортски сусрет свечано је отворио већник за спорт, Ненад Ђорђевић, који је поздравио све екипе, гостима пожелео добродошлицу, а свим играчима фер и коректну игру.

Турнир организује Регионални кошаркашки савез Источне Србије а трајаће до недеље 25. априла.

 

Последњи пут измењено петак, 23 април 2021 18:32

 

Спортски савез Србије, Министарство омладине и спорта и Министарство унутрашњих послова покренули су акцију под називом „Спорт у полицији“. Организацију су подржали и територијални савези, међу њима и Спортски савез Врања.

Планирано је одржавање турнира у 7 дисциплина. Први и други круг такмичења организоваће се на локалном нивоу. Победници обезбеђују пласман на регионално, а затим и републичко такмичење.

Спортски савез Врања обезбедио је термине за тренинге припадника министарства од маја до септембра у договору са установом „Спортски објекти“ .

Такмичења почињу од 15.маја.  

Страна 1 од 301

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Из дана у дан све стабилнија епидемиолошка ситуација - Радио Телевизија Врање https://t.co/e2ir7NTyDW via… https://t.co/4q4D9sk5Fd
Градоначелник: Паркови су огледало градова, нашим можемо да се поносимо - Радио Телевизија Врање… https://t.co/KSYTpUTLhh
Све мање оболелих и све више вакцинисаних - Радио Телевизија Врање https://t.co/ZL0gDXFBBh via @tripplesworld https://t.co/4PSpK23cVR
Follow RTV Vranje on Twitter