Спорт

Спорт

Игре на води одржане су на Јумковом базену у Врању. Надметало се седам мешовитих екипа у пет игара за наградни фонд од 70 хиљада динара.

Град је ове године обезбедио 40 хиљада за првопласирану, 20 за другопласирану и 10 хиљада динара за трећепласирану екипу.

Екипе су се такмичиле у играма: Шутирање на гол, Штафета, Веслање штафета, Сакупљање реквизита и Полигон спретности.

Игре на води организују се други пут. Због епидемиолошке ситуације паузирало се две године. Циљ је да млади током целог лета имају спортске и забавне садржаје и прилику да се друже.

Игре се организују у оквиру Врањског спортског лета, чији је организатор и покровитељ град Врање.

Ове године такмичиле су се екипе: Врањанци, Лавови, Смеч, Врањски маратонци, Пљусак, Летећи делфини и Ало алo сервис.

У неизвесној атмосфери, али уз фер и коректно надметање, прво место је освојила екипа Ало ало сервис.

Они су постигли најбоље резултате у укупном скору,  у свих 5 игара. Пехар и медаље уручила им је заменица градоначелника Зорица Јовић.

Друго место припало је екипи Пљусак, а трећи је био Смеч. Награде другопласираном тиму уручио је градски већник Ненад Ђорђевић, а трећепласираном Бобан Младеновић директор ЈУ Спортски објекти.

Председник Савеза за школски спорт Марко Ристић поделио је захвалнице заслужним установама и појединцима.

Последњи пут измењено недеља, 07 август 2022 10:30

Станислав Тончев поднео је неопозиву оставку на чланство у Извршном одбору Заједнице клубова Супер лиге и Прве лиге.

Тончев јуниор је, како сазнајемо, пред почетак седнице ИО Заједнице клубова Супер и Прве лиге Србије најавио да се повлачи из приватних разлога.

Шта је допринело оваквом заокрету још увек се не зна, али се претпоставља да је то одлука Арбитражног суда у Лозани.

Подсећамо да је суд у Лозани потврдио казне изречене Новици Тончеву и Станиславу Тончеву од стране надлежних органа Фудбалског савеза Србије. Као неосноване одбио је њихове жалбе, без могућности даље жалбе. Новица Тончев удаљен је из фудбала на девет, а Станислав на шест месеци.

 

 

Последњи пут измењено петак, 05 август 2022 21:40

Врањско спортско лето наставља се сутра организацијом ''Игара на води'' које ће ове године бити на Јумковом базену. Шест екипа такмичиће се за наградни фонд од 80 хиљада динара. Организатор такмичења је град Врање.

Игре на води организују се други пут. Због епидемиолошке ситуације паузирало се две године. Циљ је да млади током целог лета имају спортске и забавне садржаје и прилику да се друже. Такмичиће се 6 мешовитих екипа у 5 игара.

„Ми смо то све систематски припремали, прво смо набавили све реквизите. Раније су организоване Игре без граница, које нису мало коштале град, мислили смо да можемо сами да се организујемо и припремили смо се. За победнике Игара на води обезбеђене су и новчане награде, за прво место 40 хиљада, друго 20, а треће 10 хиљада динара. Позивам све младе да прате активности у оквиру Врањског спортског лета, да се укључују и друже“, каже Ненад Ђорђевић градски већник.

Подсећа да је овај простор и сам базен изгледао другачије до пре само неколико година, а сада је сређен и служи свима на понос.

Након овог такмичења Врањско спортско лето наставља се градским турниром у малом фудбалу. Новина је да ће се турнир организовати на спортским теренима врањске Гимназије. Град је успео да у претходном периоду уради пренамену земљишта, јер је држава била власник тог простора. Планирано је да се простор још уреди, постави адекватна професионална расвета и организује низ активности, као што је то било некад код Дома војске.

 

Последњи пут измењено петак, 05 август 2022 12:16

Фудбалски савез града Врања био је једини у округу који није пружио подршку Новици Тончеву и његовим послушницима када је долазио на функцију председника Фудбалског савеза региона источне Србије пре неколико година, каже у изјави за РТВ Врање Дејан Ивановић председник ФС града. Због тога смо били бојкотовани и трпели штете све ове године. Време је да они који су уништили врањски спорт и фудбал оду у фудбалску прошлост. У прилог томе говори и одлука суда у Лозани.

Ивановић каже да су још на почетку знали о каквим се људима ради и шта ће се десити са регионалним фудбалским савезом и градским и општинским организацијама.

„ Ми смо од самог почетка, пре 6 година када је требало да се бира руководство региона, на челу са Тончевим, били против њега. Једини смо градски савез у целом региону који је остао при својој одлуци да не пружимо подршку таквим људима, јер смо знали и унапред смо говорили шта ће се десити. Не само по питању фудбала већ и спорта уопште. На жалост, били смо управу, добро смо проценили ситуацију. Нисмо хтели да пристанемо на његове уцене, дилове. Борили смо се, није било лако“, истиче Ивановић. 

Није га изненадила одлука Арбитражног суда за спорт у Лозани  који је потврдио казне изречене Новици Тончеву и Станиславу Тончеву од стране надлежних органа Фудбалског савеза Србије.

„Дошла је потврда и из УЕФА, из Лозане, да је казна о њиховој суспензији потврђена, што довољно говори о њима и њиховом раду у претходном периоду. Ми смо због њих били не у другом, већ у десетом плану. Надам се да ће то сада да се измени јер је дошло време да фудбалским штеточинама, који су уништили спорт и фудбал, нарочито на територији града Врања, и у региону, кажемо збогом и да их отерамо у фудбалску прошлост“ додаје Ивановић.

Арбитражни суд за спорт у Лозани  потврдио је казне изречене Новици Тончеву и Станиславу Тончеву од стране надлежних органа Фудбалског савеза Србије. Одлуке су коначне, без могућности даље жалбе. Новица Тончев је удаљен из фудбала на девет месеци, а Станислав на шест.

Арбитражни суд у Лозани је такође, наложио да Новица и Станислав Тончев Фудбалском савезу Србије надокнаде све трошкове арбитражног поступка вођеног пред ЦАС-ом.

Поред тога додатно ће морати да плате по 2000 швајцарских франака Фудбалском савезу Србије као надокнаду за део правних и других финансијских обавеза.

Ивановић подсећа да након избора у судијској организацији града Врања, следе избори у фудбалској и тренерској организацији. Изборне радње након тога иду ка регионалним савезима и на крају се бира руководство и председник Фудбалског савеза Србије.

„Привремене мере су уведене на територији целог региона источне Србије. Привремени орган са седиштем у Нишу  руководи изборним радњама, а ми их спроводимо на терену. Наш основни задатак је да, поред избора за функционере савеза изаберемо и делегате који ће нас представљати у органима ФСС“, објашњава Ивановић.

Избори трају од 1. августа до 31. октобра.

 

Последњи пут измењено четвртак, 04 август 2022 14:29

Арбитражни суд за спорт у Лозани (ЦАС) потврдио је казне изречене Новици Тончеву и Станиславу Тончеву од стране надлежних органа Фудбалског савеза Србије.

Уједно је одбио као неосноване жалбе Новице Тончева и Станислава Тончева против одлука надлежних органа ФСС.

Одлуке су коначне, без могућности даље жалбе. То значи да је Новица Тончев удаљен из фудбала на девет месеци, а Станислав на шест.

Арбитражни суд у Лозани је такође наложио да Новица и Станислав Тончев Фудбалском савезу Србије надокнаде све трошкове арбитражног поступка вођеног пред ЦАС-ом.

Поред тога Новица Тончев и Станислав Тончев додатно ће морати да плате по 2000 швајцарских франака Фудбалском савезу Србије као надокнаду за део правних и других финансијских обавеза.

Страна 1 од 325

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У Дому здравља отворене две ординације за онколошке пацијенте - Радио Телевизија Врање https://t.co/ElYfSHAXtb via… https://t.co/uDINDsD5rJ
Са цвећем у бољу и сигурнију будућност - Радио Телевизија Врање https://t.co/97UiURWP4H via @tripplesworld https://t.co/HOvPDGcnl8
Данас је Трнова Петка - Радио Телевизија Врање https://t.co/PZJ1Q3tb0n via @tripplesworld https://t.co/Gk88no8qBY
Follow RTV Vranje on Twitter