Кроз улагања у спорт бринемо о деци и омладини

Град Врање ускоро ће добити Стратегију унапређења положаја младих којом ће бити сагледане и дефинисане потребе младих у свим областима. Једна од њих биће и област спорта. Градски већник Ненад Ђорђевић најављује континуитет улагања у ову област на пољу инфраструктуре и развоју такмичарског, школског и рекреативног спорта.

Град Врање формирао је Координациони тим за израду Стратегије унапређења положаја младих до 2025.године и расписао јавни позив за подношење пријава за учешће представника удружења младих у изради овог важног документа.

„Урадили смо једно истраживање у коме је учествовало 360 актера и то ће бити водиља. Прикупља се са терена материјал, млади исказују своје потребе и оне ће бити преточене у документ. Стратегија ће бити у корелацији са већ постојећом Стратегијом града за период до 2030.године  где су неке смернице обухваћене. Када се овај документ изради, моћи ћемо да са конкретним захтевима аплицирамо код министарства или других фондова, за одређене пројекте и да радимо на унапређивању постојећег стања“, каже Ненад Ђорђевић градски већник. 

Паралелно се одвијају планиране активности на обогаћивању садржаја и уређењу спортске инфраструктуре. На градском стадиону је у току нова фаза радова којом је обухваћено уређење трибина.

„Те трибине су биле потпуно небезбедне, кад их погледате са стране то је било ружно. Ми смо озбиљан и велики град, ту долази велики број посетилаца, може неко и да се повреди и планирали смо да то урадимо. Пројекат се реализује по фазама. Најпре је саниран стадион, затим постављена вештачка трава, урађена тартан стаза. У оквиру треће фазе уређујемо трибине, а након тога и помоћне терене и оградни зид.  Намерно је пројекат урађен фазно како би у складу са инвестицијама и приливом новца могли да све радимо посебно“, објашњава Ђорђевић.

За двадесетак дана биће изграђене  потпуно нове трибине, са новим седиштима које ће грађани моћи да користе, каже Ђорђевић. И у осталим деловима града и сеоским месним заједницама наставља се уређење и изградња спортских терена. У најскорије време насеље Рашка би требало да добије мултифункционални терен са свим садржајима вредности 6 милиона и 800 хиљада динара. Планирано је да дечји терени у центру града буду обновљени, да се повећа безбедност, постави нова подлога и играчке. 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 09 јул 2021 14:24

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Постављена цистерна са водом у центру града - Радио Телевизија Врање https://t.co/1BGnSBFBU4 via @tripplesworld https://t.co/2CQ46xEZQO
Епидемиолог: Обазривост на летовању неопходна - Радио Телевизија Врање https://t.co/NUxZ6QHRNE via @tripplesworld https://t.co/nkYC7K3XUy
У току израда пројекта за санацију Александровачког језера - Радио Телевизија Врање https://t.co/hInyqQdJQ5 via… https://t.co/3dNjxHxpw6
Follow RTV Vranje on Twitter