Турнири у сеоским месним заједницама у току, ради се и на спортској инфраструктури

Турнири у малом фудбалу у сеоским месним заједницама одвијају се предвиђеном динамиком и након смиривања епидемиолошке ситуације готово сва традиционална надметања су одржана или ће бити. Већник Ђорђевић наглашава да се у области спорта радило и у време короне и да је тај период искоришћен за писање пројеката.

Синоћ је завршен турнир у малом фудбалу у селу Нерадовац, а данас је на програму турнир у Ћуковцу. Улаже се у спорт и спортске манифестације подједнако на селу, као и у граду, а ради се и на побољшању спортске инфраструктуре.

''Мени је акценат на том спортском дружењу, односно да се људи и деца баве спортом, тако да смо и ове године, у тим отежаним околностима, полако се вратили у нормалу. Како сада чујемо, број заражених се повећава и можда ћемо опет морати да се ограничавамо са неким активностима, али мислим да како се број вакцинисаних буде повећавао, тако ће и наша безбедност бити већа, тако да се надам да ћемо до половине наредне године успети да кренемо и са несметаним одвијањем свих манифестација. Радује ме и да су ови турнири протекли у једној доброј и квалитетној атмосфери, можда пар њих није одржано ове године, али надам се да се већ следеће године вратимо у потпуности нормалном функционисању, '' каже већник за спорт Ненад Ђорђевић.

У спортску инфраструктуру улаже се континуирано, сеоски терени су већином сређени, ограђени, осветљени. У приоритету су четири терена која треба да се пресвуку новим асфалтом, а активности се реализују према плану и програму рада.

''Кад се окренемо иза нас много тих спортских терена је урађено, теретана на отвореном, дечјих игралишта, још много и треба да се уради и много тога има и још несређеног и то је чињеница, али се много тога и урадило. Једно по једно сваки терен може да се огради, осветли, среди. Ево сада смо расписали пројекат за изградњу мултифункционалног терена у Рашкој, у понедељак се завршава тендер, јавни оглас, вредност радова је око 6 милиона и 200 хиљада динара, тај део Рашке има око 5000 мештана, а ниједан спортски терен,'' додаје већник. 

Ово је трећи мултифункционални терен који подразумева изградњу терена за мали фудбал, кошарку и одбојку, на једном месту.

Ђорђевић додаје и да је посебно поносан на уређење градског стадиона, где је након сређивања самог стадиона и трибина, уређен и простор између, који је покривен бехатон плочама.

Он најављује даља улагања у спорт, уз акценат на велику помоћ државе и у овој области.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Жена тукла мужа столицом, удаљена из породичне куће - Радио Телевизија Врање https://t.co/U8kgkFBjtr via… https://t.co/b6YAuOvW4S
Остварење сна за докторку из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/mntgCdC6vJ via @tripplesworld https://t.co/TUJuDaJgRM
Ухватили смо последњи воз за јавну расвету - Радио Телевизија Врање https://t.co/EoTmSLDB30 via @tripplesworld https://t.co/r5nToPmvGf
Follow RTV Vranje on Twitter