Градско такмичење у баскету 3 на 3

У организацији Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање, почело је градско такмичење ученика основних и средњих школа у баскету 3 на 3. Утакмице се играју у Спортској хали, а најбоље екипе пласираће се на окружно такмичење које ће бити у другом полугођу.

Основци и средњошколци надметали су се данас у баскету 3 на 3. Код основаца се такмичила само једна женска екипа, и то из школе Вук Караџић, тако да девојчице иду одмах као наше представнице на окружно такмичење које ће се одржати такође у Врању почетком наредне календарске, а ове школске године.

''Морам да кажем да је наша школа ове године освојила друго место на Светском првенству, што је заиста невероватан и много леп успех, тако да је због тога баскет 3 на 3 постао веома популаран у нашој школи, па играју и дечаци и девојчице, па се надам једном добром успеху. Ми смо довели млађу екипу, дечаци седми разред, а девојчица има и шести и седми разред, тако да очекујемо да у наредном периоду имамо још озбиљније резултате,'' каже Бранимир Стошић Каце, наставник физичког.

Школска такмичења одвијају се за сада предвиђеном динамиком, и тако ће бити док год епидемиолошка ситуација то дозвољава.

''Завршили смо и окружно такмичење у стрељаштву, представници са округа су наше екипе и они ће 20. децембра у Ваљеву на државном првенству представљати Пчињски регион. Овог петка, 26. новембра одржаће се окружно такмичење и у стоном тенису у просторијама стонотениског клуба Топ спин, тако да очекујемо исто да најбољи победе и представљају наш округ на државном првенству'' каже Милош Итић из локалног секретаријата Савеза за школски спорт.

Пандемија корона вируса утицала је доста и на школски спорт, због чега се дешава да се у појединим дисциплинама пријави мањи број екипа, али за сада довољно да се активности несметано реализују.

''Итекако да се осећа разлика, поједина деца одсуствују из школе, поједине школе и наставници се не одлучују на излазак због одсуства деце, тако да је утицало на смањење броја учесника на такмичењу,'' каже Милош Итић.

Извештај са градског такмичења у Баскету 3 на 3 за ученике основних и средњих школа са територије града Врања

Коначни пласман Пионири 1. Јован Јовановић Змај 2. Вук Караџић 3. Доситеј Обрадовић 4. Бранко Радичевић

Пионирке 1. Вук Караџић Омладинци 1. Гимназија Бора Станковић 2. Медицинск школа И.Е.Хатон 3. Хемијско технолошка школа

Учешће код омладинаца су још узеле Економско Трговинска школа, Техничка школа, Пољопривредно ветеринарска школа Стеван Синђелић

Омладинке 1. Медицинска школа И.Е.Хатон 2. Гимназија Бора Станковић 3. Хемијско технолошка школа

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 23 новембар 2021 14:30

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У изради план Генералне регулације зоне 3 - Доње Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/LFC4wbqWjz via… https://t.co/erBIQ5QyeX
Школарци дођите у Библиотеку, стигли су најпопуларнији наслови - Радио Телевизија Врање https://t.co/rAMGpTDivc via… https://t.co/XQVaSK6pKJ
Сусрети села открили младе таленте - Радио Телевизија Врање https://t.co/vmZrSEGSeD via @tripplesworld https://t.co/xcpEGaVx5f
Follow RTV Vranje on Twitter