Одштампајте ову страницу

Празник кошарке у Бујановцу

Међународни мини баскет фестивал "Сачувајмо децу" одржава се у Бујановцу у организацији ОКК Плаy 017 и подршку Кошаркашког савеза Србије.

Млади кошаркаши из ове општине чланови клуба свих националности, али и пријатељи из других градова у округу и гости из Македоније показали су зашто се овај спорт воли.

Фестивал, који се одржава по 10. пут, почео је промоцијом књиге "Мини баскет Србије" аутора Радета Георгиевског, председника Мини баскет удружења Србије који од првог дана подржава ово кошаркашко дружење и усмеравање деце на бављење спортом.

Другог дана фестивала организована је утакмица кошаркаша у колицима Сингидунум Црвена звезда- Соко. Публика је први пут била у прилици да присуствује једној оваквој утакмици и увери се у невероватну вољу, пожртвовање, љубав према животу и кошарци актера на паркету, што је била права лекција за све. Догадјају су присуствовали представници Параолимпијског комитета Србије и Северне Македоније.

Данашње званично отварање својим присуством подржао је Игор Ракочевић прослављени српски кошаркаш и репрезентативац и бројни пријатељи из целе Србије.

Деца су узивала у игри и забави, а све у циљу популаризације кошарке и успостављања пријатељских веза. За све учеснике обезбедјени су пехари, захвалнице и дипломе.

Омладински кошаркашки клуб Плаy 017 и председник клуба Ненад Стајић, који је покретач читаве приче, још једном су потврдили због чега су играчи из овог клуба примећени и чланови су бројних европских тимова.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Сродни чланци