Баскеташи гимназије који су се пласирали на Светско првенство добили спортску опрему

Баскеташи гимназије „Бора Станковић“, који су се пласирали на Светско првенство данас су добили спортску опрему.

Градски већник Ненад Ђорђевић и Марко Ристић из Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање града Врања баскетарској екипи врањских гимназијалаца, који ће се такмичити у Француској на Светском првенству у баскету 3 на 3, у периоду од 15. до 22. маја поклонили су три комплета спортске опреме.

„Град од 70.000 становника представља нашу Србију, поред Београда, Новог Сада, Ниша који су неупоредиво бронији и имају неупоредиво више деце која се баве кошарком. Да град буде први и да представља нашу земљу у Француској, не само да ми импонује, него сам препоносан. Овакви се резултати не постижу за кратак период. То су деца која се баве кошарком од малих ногу. Радите у континуитету, на крају дођете до тога да престављате у Француској свој град. Шта друго град да подржи,ако не подржи ту децу. Треба им створити што боље услове, боље сале, реквизите, да не брину о томе, већ да се само баве спортом“, каже градски већник за спорт Ненад Ђорђевић.

„Ови златни момци, заједно са професором, су залужили опрему. Савез за школски спорт и васпитање града Врања, заједно са локалном самоуправом, излази у сусрет свим школама, односно такмичарима у школском спорту. Наш основни задатак је да овим момцима и свима на територији града обезбедимо што боље услове за бављење спортом“, наглашава Марко Ристић из Савеза за школски спорт и васпитање града Врања.

Александар Станојковић, професор физичког васпитања захвалио се на подршци пред пут за Француску: „Велики подстрек за момке, много им значи. Надамо се успеху. Незахвално је сада причати, много је земаља учесница, једна Америка, Аргентина... Али само то што смо тамо је огроман успех“.

Гимназијалци, баскеташи који у недељу крећу на Светско првенство, нису крили узбуђење што ће се борити за титулу најбољег на свету са 69 земаља, бранити боје Србије и представљати свој град. 

„За све нас ово путовање, односно пласман за Француску и Светско првенство, је велики успех који се није забележио у овој школи дужи времснки период, што је још више утицало на нас да победимо. Ретко се пружа оваква прилика“, каже Душан Филиповић.

„Спремни смо, тренирамо сваки дан редовно. Напредујемо и надамо се најбољем, да освојимо неку од медаља“, истиче Немања Мицић.

„Заслужено смо добили опрему. Поред ове имамо још две гарнитуре“, каже Стефан Павлов.

„Напорно смо тренирали и исплатио се сав наш труд“, истиче Богдан Станојковић.

Баскеташи из гимназије крећу на Светско првенство у недељу 15. маја.

 

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено среда, 11 мај 2022 15:06

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter