Ивановић: Од почетка смо били против Тончева у фудбалу Истакнут

Фудбалски савез града Врања био је једини у округу који није пружио подршку Новици Тончеву и његовим послушницима када је долазио на функцију председника Фудбалског савеза региона источне Србије пре неколико година, каже у изјави за РТВ Врање Дејан Ивановић председник ФС града. Због тога смо били бојкотовани и трпели штете све ове године. Време је да они који су уништили врањски спорт и фудбал оду у фудбалску прошлост. У прилог томе говори и одлука суда у Лозани.

Ивановић каже да су још на почетку знали о каквим се људима ради и шта ће се десити са регионалним фудбалским савезом и градским и општинским организацијама.

„ Ми смо од самог почетка, пре 6 година када је требало да се бира руководство региона, на челу са Тончевим, били против њега. Једини смо градски савез у целом региону који је остао при својој одлуци да не пружимо подршку таквим људима, јер смо знали и унапред смо говорили шта ће се десити. Не само по питању фудбала већ и спорта уопште. На жалост, били смо управу, добро смо проценили ситуацију. Нисмо хтели да пристанемо на његове уцене, дилове. Борили смо се, није било лако“, истиче Ивановић. 

Није га изненадила одлука Арбитражног суда за спорт у Лозани  који је потврдио казне изречене Новици Тончеву и Станиславу Тончеву од стране надлежних органа Фудбалског савеза Србије.

„Дошла је потврда и из УЕФА, из Лозане, да је казна о њиховој суспензији потврђена, што довољно говори о њима и њиховом раду у претходном периоду. Ми смо због њих били не у другом, већ у десетом плану. Надам се да ће то сада да се измени јер је дошло време да фудбалским штеточинама, који су уништили спорт и фудбал, нарочито на територији града Врања, и у региону, кажемо збогом и да их отерамо у фудбалску прошлост“ додаје Ивановић.

Арбитражни суд за спорт у Лозани  потврдио је казне изречене Новици Тончеву и Станиславу Тончеву од стране надлежних органа Фудбалског савеза Србије. Одлуке су коначне, без могућности даље жалбе. Новица Тончев је удаљен из фудбала на девет месеци, а Станислав на шест.

Арбитражни суд у Лозани је такође, наложио да Новица и Станислав Тончев Фудбалском савезу Србије надокнаде све трошкове арбитражног поступка вођеног пред ЦАС-ом.

Поред тога додатно ће морати да плате по 2000 швајцарских франака Фудбалском савезу Србије као надокнаду за део правних и других финансијских обавеза.

Ивановић подсећа да након избора у судијској организацији града Врања, следе избори у фудбалској и тренерској организацији. Изборне радње након тога иду ка регионалним савезима и на крају се бира руководство и председник Фудбалског савеза Србије.

„Привремене мере су уведене на територији целог региона источне Србије. Привремени орган са седиштем у Нишу  руководи изборним радњама, а ми их спроводимо на терену. Наш основни задатак је да, поред избора за функционере савеза изаберемо и делегате који ће нас представљати у органима ФСС“, објашњава Ивановић.

Избори трају од 1. августа до 31. октобра.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 04 август 2022 14:29

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Министар Стефановић наградио Врањанца, војног полицајца Пенићa - Радио Телевизија Врање https://t.co/O7MUEJXpA6 via… https://t.co/Z2TUmTkedy
У сусрет Дану младих – Будимо солидарни - Радио Телевизија Врање https://t.co/c2Ey6b38nE via @tripplesworld https://t.co/gvrDoHSIUL
И даље расте број ковид позитивних у округу - Радио Телевизија Врање https://t.co/13c47GInsy via @tripplesworld https://t.co/i9mcbBv9D8
Follow RTV Vranje on Twitter