Одштампајте ову страницу

Завршена полусезона у малом фудбалу и рукомету

By РТВ децембар 07, 2011 0

Звршена је полусезона у малом фудбалу и рукомету. Два представника Пчињског округа, Клуб малог фудбала Врање и Рукометни клуб БСК Хеба из Бујановца имали су одличне резултате.

 

Члан елитне лиге малог фудбала, Врање, је у константној форми одиграо свих 11 утакмица. Врањанци су остварили 5 победа, два пута су играли нерешено, док су претрпели 4 пораза. Освојили су 17 бодова што им је донело четврту позицију на табели. Иако је циљ клуба опстанак у лиги,  добар пласман из првог дела сезоне треба задржати и на пролеће. Марбо из Београда, Економац из Крагујевца и Смедерево су за сада сигурни кандидати за плеј оф, док ће за једно место у доигравању конкурисати осим Врања и Колубара, Коперникус и Танго Лиман. После краће паузе врањски играчи малог фудбала наставиће припреме за други део сезоне, која почиње 28. јануара.

Слична је ситуација и са Рукометним клубом БСК Хеба из Бујановца, који се полако али сигурно враћа на рукометну сцену Србије. После избацивања из Супер лиге и две сезоне без првенствених утакмица, кренули су Бујановчани од Српске и експресно се вратили у Другу лигу. Нова сезона у Другој лиги донела им је добре резултате. Са 6 победа, 4 пораза и једним нерешеним исходом, бујановачки рукометаши завршили су јесењи део шампионата на четвртој позицији са 13 освојених бодова. Испред њих на табели, Планинка, Јастребац и Власотинце, имају малу бодовну предност тако да БСК Хеба може да јуриша на врх табеле. Тај императив немају јер због реорганизације у рукометним лигама, чак пет екипa, најбоље пласиране на табели биће нови чланови Прве лиге. Бујановачки рукомет, који има велику традицију сигурним корацима се враћа на место које му и припада.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)