Одштампајте ову страницу

Приближава се крај првог дела шампионата у Првој српској кошаркашкој лиги

By РТВ децембар 08, 2011 0

Три кола је остало до краја првог дела шампионата у Првој српској кошаркашкој лиги. Три наша клуба имају тренутно различите позиције на табели. Док Морава из Владичиног Хана јури прво место, Југ из Врања и БСК Јуниор из Бујановца воде борбу за опстанак у лиги. Морава има само бод заостатка за водеђим Јабланицом из Медвеђе, док су Југ и БСК Јуниор заједно са Куршумлијом на дну табеле.

 

Иако до краја првенства има много да се игра, борба за опстанак биће жестока. Проблеми са којима се суочава Југ из Врања, који се огледају у танком играчком кадру и у кризи резултата, условили су и промену на тренерској клупи. Уместо досадашњег тренера Синише Стошића из Лесковца Југ ће у наредном периоду водити досадашњи помоћник Цветко Симоновић. Симоновић ће заједно са Предрагом Ђорђевићем покушати да са подмлађеним играчким кадром обезбеди опстанак у Првој српској лиги. До краја јесење сезоне Југ ће играти као домаћин са БСК Јуниором из Бујановца и Еко Баскетом из Ниша а гостоваће Здрављу у Лесковцу. Распоред иде на руку врањском тиму па би бодови из ових мечева били добра основа за пролећне утакмице.

И док се сениори Југа боре за бег из опасне зоне, селекција кадета руши све своје противнике у првом кругу такмичења млађих категорија Србије. Врањски тим је тренутно једина екипа која је претрпела само један пораз и већ је три кола пре краја првог дела првенства обезбедио улазак у другу фазу шампионата. Једини пораз претрпели су од Мораве у Владичином Хану са 3 поена разлике јер су на утакмици наступили некомплетни. До краја првог дела такмичења, Југ ће одиграти две утакмице са Пантерима и једну са Елитом из Бујановца. Иако тернирају у незгодном термину у Хали спортова касно увече, то им не смета да сви играчи  присуствују  трнинзима и да бележе одличне резултате. Са само једном некомплетном гарнитуром дресова са којом играју на домаћем и гостујућим теренима, ова генерација талентованих кошаркаша показује како се треба борити за боје клуба.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)