Позоришна сезона почиње 14. септембра

Након летње паузе ансамбл позоришта „Бора Станковић“ је интензивно кренуо са пробама и радом на представи „Окамењено море“.  Позоришна сезона почиње 14. септембра, представе ће се играти у редовним терминима уторком и недељом, док љубитељи филма могу пратити филмове суботом.

Глумци врањског позоришта интензивно раде на новој представи чија ће премијера бити на „Бориним позоришним данима“.

"Окамењено море по тексту Велимира Лукића, у адаптацији драматуршкиње Александре Јовановић, у режији Стевана Бодроже. План је да 21. октобра изађемо са представом где ћемо званично отворити „Борине дане“ и обележити Дан позоришта. Два пута дневно се раде пробе које трају од три до четири сата“, каже Ненад Јовић, директор позоришта „Бора Станковић“.

„Настављамо са редовним репертоаром позоришта. Уторком и петком је вечерња сцена, а недељом пројекција дечијих представа од 12 сати", каже Јовић.

Позоришна сезона почиње 14. септембра гостујућом представом Драгана Марјановића. Након тога, глумци позоришта „Бора Станковић“ путују за Никшић, где ће се са представом „Нечиста крв“ представити црногорској публици.

„У питању је фестивал који није такмичарског карактера. Град Никшић, од 1. до 30. септембра организује поводом Дана града културна дешавања. Ми ћемо се представити црногорској публици 18. септембра“, истиче директор врањског позоришта.

Данас је последњи дан биоскопске пројекције филма „Нечиста крв – грех предака“.

„Недељу дана од прве пројекције. Премијера је била уз присуство глумаца, а ми у позоришту смо поносни на то дешавање, зато што је писац тог дела наш Бора Станковић, дело је настало на нашим просторима и описује радњу на  нашим просторима. Пројекције филма су биле очекивано посећене", истиче Јовић и додаје:

"То се види по извештају са благајне. Данас је последња пројекција коју је погледало преко 1000 гледалаца".

Биоскопске пројекције су у редовним терминима:

„Суботом иду биоскопске пројекције, од 12 дечији филмови и од 20 часова филмови на вечерњој сцени. Ове недеље имамо „Патролне шапе“ од 12, а увече филм „ Слободан човек“, један од најгледанијих филмова који ће бити приказан у 3Д пројекцији“, каже директор позоришта Јовић.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Обавезно уклањање снега и леда испред објеката - Радио Телевизија Врање https://t.co/Gx4gEl1SKZ via @tripplesworld https://t.co/5yYNHgqghe
Нови дом вечерас продужава грејање, а ујутру почиње раније, већ од 4:30 - Радио Телевизија Врање… https://t.co/zIDWAvTNVY
Познати добитници награда ''Свети Сава'' - Радио Телевизија Врање https://t.co/t9yc62SzDn via @tripplesworld https://t.co/rCmNUxyrUw
Follow RTV Vranje on Twitter