Одштампајте ову страницу

У петак отварање изложбе „Сусрет у Врању“

У петак 08. октобра, са почетком у 19 часова, у Галериjи Народног универзитета, биће отворена изложба радова Драгана Р.Тодоровића и Ирене Лазић под називом „Сусрет у Врању“

Слике Драгана Р.Тодоровића, са своjим смелим колористичким сударима, енергетским набоjем, светлосним потенциjалом, недвосмислено указуjу на вишедимензионалност и метафизичку природу светова, коjи су у средишту пажње уметника. Драган Р.Тодоровић рођен jе 1956. године у Огошту, Србиjа. Докторирао jе на Департману за физику Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду. Процеси коjи се ту дешаваjу су сада део ликовног истраживања уметника. Његова дела до сада су приказана на преко осамдесет групних изложби у земљи и иностранству и дванаест самосталних изложби. Аутор jе добитник пет награда.

Ирена Лазић рођена jе 1974. године у Трговишту. Завршила jе Медицински факултет у Крагуjевцу,  и специjализациjу из области Социjалне медицине на Медицинском факултету у Београду. Ликовно стваралаштво започела jе 1998. године.Имала jе 16 самосталних и 36 групних изложби у земљи и иностранству. 

Изложба ће бити отворена до 28. октобра.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 07 октобар 2021 12:57

Сродни чланци