Одштампајте ову страницу

Октобар - месец књиге

Београдског Сајма књига неће бити ни ове године због новог таласа корона вируса.  Врањска библиотека, као и остале библиотеке у земљи мораће на други начи да долазе до издавача како би обогатиле фонд својих књига и задовољиле потребе својих читалаца.

Библиотека „Бора Станковић“ по речима директора ове установе Зорана Најдића нове наслове најбављала је углавном уз сајамски попуст, како би имали издања у већем тиражу. С обзиром да Сајма књига у Београду неће бити ни ове године, мораће да се довијају на други начин

„Ми ћемо пратити као и прошле године, тржиште, тако да наши читаоци могу да очекују нове наслове. Имамо огранке у Доњем Врању, Врањској Бањи и Ратају и све то збирно финкционише, што подразумева да примерак нових књига буде доступан корисницима и у тим огранцима. С једне стране ми као установа пратимо издаваче и ауторе, а друго је што у међувремену наиђемо на позитивну критику, што и уважавамо. Не прича се пуно о књижевности али када се нека књига истакне ми то уважимо и гледамо да у што краћем року набавимо како би била доступна корисницима. Када су у питању завичајни аутора, трудимо се да све оно што у последње време излази од наших људи који више не живе у Врању а објављују и афирмишу се на неким другим просторима, то прибављамо и на тај начин богатимо фонд Завичајног одељења , наглашава директор библиотеке.

Месец октобар је месец књиге и библиотека сваке године поводом тога има одређене акције за своје кориснике.

-Тако ће бити и ове године. Уважавамо ту традицију. Мада ми пар пута годишње имамо попуст на упис у библиотеку. За време трајања Светосавкс недеље у јануару месецу је чланарина у пола цене. Током дана када обележавамо годишњицу установе такође. И наравно током трајања сајма књига, више од две недеље у октобру, тачније последње две недеље октобра, каже 

Упркос пандемији корона вируса библотека „Бора Станковић“ је радила све време уз поштовање прописаних епидемиолошких мера. У складу са потребама и уз подршку града остварена је набавка нових наслова.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 07 октобар 2021 11:53