Отворена изложба „Сусрет у Врању“

„Сусрет у Врању“ назив је изложбе радова Драгана Р.Тодоровића и Ирене Лазић која је отворена у Галериjи Народног универзитета.

Преко 30-ак несвакидашњих радова  Драгана Р.Тодоровића  изложених  у Галерији привукло је велику пажњу посетилаца , пре свега по оригиналности и специфичности.

-Реч је о врло радикалној изложби, јер ово што ја радим, не ради нико у свету, одговорно тврдим. Ово је дигитална штампа, ради се врхунском техничком опремом и врло сам задовољан оним  чиме се представљам у Врању, рекао је на отварању изложбе Тодоровић.

Слике Тодоровића са своjим смелим колористичким сударима, енергетским набоjем, светлосним потенциjалом, недвосмислено указуjу на вишедимензионалност и метафизичку природу светова, коjи су у средишту пажње уметника. Његова дела до сада су приказана на преко осамдесет групних изложби у земљи и иностранству и дванаест самосталних изложби. Аутор jе добитник пет награда.

А у малој сали Галерије изложене су слике  Ирене Лазић из  Трговишта . Реч је о делима сликарке која се својим трудом уздигла на ниво озбиљне стваралачке појаве. Она припада кругу ликовних стваралаца , која показује видан полет и замах. Завршила jе Медицински факултет у Крагуjевцу,  и специjализациjу из области Социjалне медицине на Медицинском факултету у Београду. Ликовно стваралаштво започела jе 1998. године. Имала jе 16 самосталних и 36 групних изложби у земљи и иностранству.

Изложба ће бити отворена до 28. октобра.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 11 октобар 2021 12:28

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Зоран К. из Врања осуђен на 12 година затвора - Радио Телевизија Врање https://t.co/gHVQUuLUDN via @tripplesworld https://t.co/1wlNPnHtGN
Поводом Видовдана концерт Извора на тргу - Радио Телевизија Врање https://t.co/Zu0qVtEbCB via @tripplesworld https://t.co/mhdXPyTXBk
Резултати завршног испита из математике - Радио Телевизија Врање https://t.co/8QN7EEsTl9 via @tripplesworld https://t.co/NhQR3WR4ar
Follow RTV Vranje on Twitter