Одштампајте ову страницу

Окамењено море: Напокон премијера

У позоришту „Бора Станковић“ за сутра је најављена премијера представе „Окамењено море“ домаћег театра у режији Стевана Бодроже. Премијера је неколико пута одлагана из оправданих разлога и напокон су се стекли услови да љубитељи позоришта погледају ову представу. Почетак је заказан за 20 сати.

 Глумци врањског театра припремали су овај комад дуго и озбиљно. Са читалачким пробама почело се још у августу. И ако су сви желели да прво извођење буде пре нове године околности нису дозволиле.

“На основу објективних разлога, а то су били изолација, заражавање, повреде радника, стекли су се сви услови да сутра од 20 часова, на великој сцени позоришта „Бора Станковић“ буде премијерно изведена представа „Окамењено море“, каже директор позоришта.

Јовић истиче да се ради о озбиљном пројкету који је изискивао значајна финансијска средства. У складу са квалитетом представе планирају да аплицирају на свим најзначајнијим фествалима у земљи.

 „Ангажовано је пуно хонорарних радника. Редитељ је Стеван Бодрожа, један остварени уметник, одличан редитељ. Учествује пуно људи, велика је сценографија. Уложили смо много, и надамо се да ће представа живети. Планирамо учешће на фестивалима као што су Стеријино позорје, Јоаким Вујић и зато ће селектори тих фестивала бити на премијери“, објашњава Јовић.

У позоришту се ради интензивно. Након премијере почињу припреме за нову представу коју ће режирати Владимир Лазић. Лазић је познат врањској публици као редитељ који је режирао представу „Како снимити порно филм“ једну од најгледанијих. У позоришту ће се одвијати и сва дешавања везана за Светосавску недељу.

 

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 11 јануар 2022 14:22

Сродни чланци