Библиотека формира Одељење за дигитализациjу

Врањска Библиотека ускоро ће добити савремено Одељење за дигитализацију.

Већ је припремљена наменска просториjа, укупне површине од 40 м2. Средствима Министарства културе биће набављена савремена информатичка опрема, док ће Град обезбедити све услове за оптимизациjу простора и за сам технички процес дигитализациjе. Фокус дигитализациjе биће дела завичаjних писаца, затим књиге о Врању, разгледнице, фотографиjе, плакати, каталози, географске карте, и све оно што сведочи о историjи, култури и традициjи Врања и околине. Сва дигитализована грађа биће представљена кроз дигиталну библиотеку и тако доступна заинтересованим грађанима.

Свечаним отварањем Одељења за дигитализациjу биће обележена 143. годишњица од оснивања Читаонице врањске и 95 година од смрти Боре Станковића, великана чиjе име носи Библиотека.

Министарство културе и информисања подржаће ће проjекат са 800.000, док ће Град Врање, као суфинансиjер, учествовати са 381.000 динара.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter