Музеjи за 10 од сутра и у Врању

Народни музеj у Врању и ове године прикључио се обележавању манифестациjе Музеjи за 10. Реч jе националноj музеjскоj инициjативи, наjвећоj у Србиjи и jединственоj у Европи. Одржава се по осми пут под покровитељством Министарства културе и информисања.

Манифестациjа траjе од 14. до 20. маjа.Народни музеj у Врању отвориће врата своjих обjеката: Пашиног конака, Музеj куће Боре Станковића и Галериjе за све посетиоце сутра, 14. маjа, од 8 уjутру до поноћи, док ће од уторка до петка радно време свих обjеката бити од 8 до 20 часова.

У Пашином конаку Врањанци ће моћи да разгледаjу недавно отворену сталну поставку Народног музеjа, док ће истог дана у Галериjи од 19 сати бити отворена изложба под називом ,,Нове аквизициjе 2015- 2021’’. Реч jе о изложби уметничких дела откупљених за збирку савремене уметности Одељења историjе уметности врањског музеjа.

У Музеj кући Боре Станковића у среду, 18. маjа, од 18 сати и 30 минута биће приказана тв драма ,,Бора под окупациjом’’. Током траjања манифестациjе улаз је бесплатан.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter