Промовисана дела писца Луке Трипковића

Лука Трипковић, књижевник из Ваљева спада у млађу генерацију српских писаца. Његов рукопис романа ''Осмех под гором маслиновом''  је 2016. године уврштен у ужи избор за НИН-ову награду и одабран од српског селектора Владимира Арсенића за регионалну награду „Меша Селимовић“. 

''Драго ми је што сам у вашем граду и што ћу представити свој опус врањској публици. На вечерашњој промоцији представићемо моја два романа ''Осмех под гором маслиновом'' и ''Црна књига''. Са књижевним критичарем Иваном Миленковићем разговараћемо о мојим делима, о књижевности уопште, као и о друштвеним темама у најширем смислу,'' рекао је пре промоције  Трипковић.

Трипковић објављује теоријске текстове од 2015. године. Есеј ''Руине – споменици из нехата'' објављен је у зборнику „Уметност и теорија” одсека за теорију уметности Факултета ликовних уметности у Београду.  Разговор са Трипковићем водио је књижевни критичар Иван Миленковић који је у својој досадашњој каријери објавио двадесетак текстова у домаћој и страној стручној периодици и близу 150 приказа, осврта и рецензија у домаћој недељној и дневној штампи.

''Драго ми је што баш у Врању можемо да промовишемо дела Луке Трипковића. Дубоко верујем да он представља будућност српске књижевности и сматрам да се о њему много мање говори него што  то заслужују његове књиге. Изванредна је ствар што о његовим књигама можемо да говоримо овде,'' рекао је о овом младом писцу књижевни критичар Иван Миленковић.

У оквиру обележавања Дана Библиотеке''Бора Станковић'' вечерас је на програму промоција  дела Дамира Каракаша, вишеструко награђиваног писца у Хрватској и иностранству. 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 21 јун 2022 11:27

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter