Служба за физикалну медицину пресељена у нове просторије

Служба за физикалну медицину и рехабилитацију пресељена је у нове просторије у којима су до скоро биле Службе за трaнсфузију и патологију. Директорка Здравственог центра у Врању др Љиљана Антић са сарадницима обишла је реновиране просторије и изразила задовољство што ће бити олакшан рад запосленима у овој служби, а истовремено ће пацијенти бити задовољнији. Након 40 година рада Служба за физикалну медицину коначно је добила нове просторије, а самим тим боље и савремeније услове за рад што ће свакако утицати на бољу рехабилитацију пацијената.

''Услови за пресељење у нове просторије створили су се одласком Службе за трансфузију и патологију у зграду Хируршког блока. На иницијативну запослених и начелника Службе за физикалну медицину да ове просторије искористе и адаптирају, кренуло се у реализацију те идеје и уз помоћ донатопра и пријатеља успело се у томе. Сваки пацијент овде добија терапије после саобраћајних несрећа, после шлога, многи пацијенти са интерног одељења као и дијабетичари своје тегобе решавају овде. Такође, пацијенти са спортским повредама долазе овде на рехабилитацију, тако да је значај ове Службе итекако велики'', каже Др Љиљана Антић, директорка Здравственог центра.

''Реновирање нових просторија је унапредило услове рада нама у Служби за физикалну медицину и рехабилитацију али и свим осигураницима који долазе да се лече код нас.  Просторије су веће и терапије се могу несметано одвијати. Посебно сам задовољан што смо после 40 година рада добили посебну просторију која је намењена искључиво бебама и  деци до 3 године'', каже Драгиша Михајловић, начелник Службе за физикалну медицину.

''Овде, у овој просторији која је савремено опремљена раде се вежбе са бебама и децом до три године са разним дијагнозама, урођеним или стеченим, са неким аномалијама у току трудноће или уколико је дошло до повреда на порођају. Радићемо вежбе са бебама, масаже и све што је неопходно'', каже Костић Гордана, главни физиотерапеут.

''Битно је да су запослени у овој служби добили нове просторије и важно је да ће пацијенти лакше моћи да остваре своју здравствену заштиту. Свака част запосленима што су успели да се својим ангажовањем изборе за боље услове рада'', каже др Саша Ђорђевић, управник Опште болнице.

Простор у коме се сада налази ова Служба  је три пута већи у односу на претходни. У Служби за физикалну медицину  и рехабилитацију има 22 запослена здравствена радника, од тога четворо лекара а остало су виши техничари и средњи терапеути. Дневно се у овој служби обави око 120 прегледа, док терапеути имају и по 200 пацијената у току дана.

 

 

 

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено уторак, 14 мај 2019 13:29

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Постављена цистерна са водом у центру града - Радио Телевизија Врање https://t.co/1BGnSBFBU4 via @tripplesworld https://t.co/2CQ46xEZQO
Епидемиолог: Обазривост на летовању неопходна - Радио Телевизија Врање https://t.co/NUxZ6QHRNE via @tripplesworld https://t.co/nkYC7K3XUy
У току израда пројекта за санацију Александровачког језера - Радио Телевизија Врање https://t.co/hInyqQdJQ5 via… https://t.co/3dNjxHxpw6
Follow RTV Vranje on Twitter