Министарство одлучило: Нови скенер добија Здравствени центар Врање

Наш Здравствени центар  једна је од 11 установа, која ће одлуком Министарства здравља добити нови скенер, најновије генерације, рекла је у изјави за нашу кућу,  директорка центра докторка Љиљана Антић. Биће кадровски појачана и Служба радиологије, која је у предходном периоду урадила чак 12 хиљада рендген снимака.

Директорка Здравственог центра Врање докторка Антић са лепом вешћу јавила се из Министарства здравља из Београда, како каже, да обрадује све грађане.

-Задовољство ми је да могу да обрадујем све грађане Врања, округа и Косовског поморавља, који се лече код нас. Наша здравствена установа једна је од 11, која је одлуком Министарства здравља добила нови скенер апарат, најновије генерације са најбољим  могућим перформансама. Подсећам да је постојећи скенер у функцији и да нема листи чекања.Служба радиологије је кадровски појачана. До недавно је имала 7 специјалиста радиологије, а сада је добила још 3, што омогућује несметано одвијање повећаног обима посла због пандемије висрусом корона, каже директорка.

Већи број специјалиста омогућиће рад на оба апарата. Управо су лекари Службе радиологије хероји нашег доба, истиче директорка, јер су све време ангажовани, најпре у масовним акцијама бесплатних превентивних прегледа, а непрекидно раде и од почетка пандемије, у служби и у ковид систему.

Урадили су око 12 хиљада радиографија, односно рендген снимака плућа. Дешавало се да у једном дану прегледају 200 до 250 пацијената. Дуго се број кретао око 170 пацијената дневно.

Директорка истиче да је поносна на све медицинске и остале раднике. Каже и да уз овакву помоћ министарства и државе не  постоји здратвствени изазов пред којим ће устукнути и у будућем периоду.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 30 септембар 2020 15:35

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter