Велико интересовање за вакцинацију против сезонског грипа - у једној смени и до 150 пацијената

Велико интересовање влада за вакцинисање против сезонског грипа у Дому здравља у Врању. Иако је вакцинација почела у петак, запослени кажу да је већ првог дана дана 150 људи вакцинисано у једној смени.

Испред ординације у којој се примају вакцине против сезонског грипа, дочекао нас је велики број пацијената, углавном, старијих. Кажу да се редовно вакцинишу и да имају добра искуства са овом вакцином.

"Сваке године се вакцинишем. Има помоћи и ако дође вакцина против короне и тада ћу се вакцинисати", каже наша старија суграђанка.

"Од прошле године сам почела да се вакцинишем. Има ефекта, прошле године нисам уопште била прехлађена и ево ме опет", потврђује друга.

"Примам вакцину сваке године и ваљда помаже. Супер се осећам и после вакцине, с обзиром на то да сам дијабетичар, 20 година, добро сам", истиче сугрђанка која је хронични пацијент.

"Дошла сам први пут, нисам се до сада вакцинисала и нисам имала проблема са грипом. Одлучила сам да се вакцинишем, јер сам стара и бојим се болести", каже једна осамдесетогодишњакиња.

Да је велико интересовање за вакцинацију против сезонског грипа старијих и хроничних пацијената, али и млађих људи,  потврђује нам и медицинска сестра која је на вакцинацији, Светлана Смиљковић. Она потенцира да пре доласка на вакцинацију морају да се јаве изабраном лекару.

"Очекујемо велики прилив пацијената, јер смо у петак имали око 150 пацијената у једној смени, а данас до 10 сати, прошло је 50 пацијената. До краја дана очекујемо још 100 до 150 пацијената. Успевамо да постигнемо све уз добру организацију и добру вољу", каже медицинска сестра.

Осим на Одељењу опште праксе Дома здравља, вакцинација се обавља и у Медицини рада. Здравствени центар је организовао вакцинацију и на четири пункта у здравственим станицама у окружењу.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 05 октобар 2020 14:19

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter