Асфалтирањем до лакшег живота на селу

Локална самоуправа у Владичином Хану одлучна је у томе да пољопривредницима олакша живот и рад у сеоским срединама. Поред саобраћајне инфраструктуре у градској средини планирају уређење и асфалтирање сеоских путева.

Председник општине Владичин Хан Горан Младеновић истиче да је за пристојан живот једне породице у овом месту важно да поред зараде у индустрији имају и додатни извор прихода. По његовој оцени у Хану живе многи марљиви људи који додатни посао налазе у пољопривреди.  

У томе ће им локална самоуправа најбоље помоћи обезбеђивањем путева до месних заједница, да могу своја имања да обрађују. То за сада иде доста добро. На појединим путним правцима асфалтирање је већ у току, а на неким ће бити завршено најкасније почетком новембра.

Ради се најпре о путном правцу Лепеница - Стубал у дужини од 1,7 километара, као и деоници пута од Стубла до села Врбово у дужини од 800 метара до моста на Јужној Морави. Инфраструктурним радови биће обављени и на правцу Џеп - Момин Камен. Асфалтом ће бити покривен и пут кроз Месну заједницу Мртвица од  моста у Репишту до цркве Преподобне мати Параскеве. Завршено је асфалтирање у махали Краковица у Месној заједници Житорађе према Месној заједници Козница. Тај посао завршен је и кроз Прекодолце у насељу званом „Мало Бело Поље“ где је асфалтирана улица у насељу Чарабак.

Поред помоћи Коридора Србије и Републике у асфалтирању, део средстава издваја и сама општина Владичин Хан. У току је јавни позив за асфалтирање пута у дужини од два километра у Месној заједници Летовиште.

Тако ће 2018. година остати забележена као једна од најуспешнијих у области инфраструктурног уређења и самог Владичиног Хана и сеоских средина. У то су преко 100 милиона динара уложили предузеће „Коридори Србије“ као и Република, а исто толико и општина Хан. У наредној 2019. председник општине Горан Младеновић најавио је да ће је за путну инфраструктуру планирано око милион и 300 хиљада евра. Очекује да ће у оквиру тих средстава бити  обављени радови на асфалтирању у месној заједници Љутеж. Тада ће преостати најудаљенији путни правци Лебет - Солачка Сена.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 25 октобар 2018 14:39

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter