Сачувајмо планету - Дивље депоније у граду: Ромско гробље

Стварање дивљих депонија, нажалост, постаје све учесталија појава и проблем са којим се носе комуналне службе у многим градовима и општинама, па тако и у Врању и околним селима и насељима.

И поред свих апела да грађани бесплатно могу одлагати смеће на регуларној депонији, локацијама и контејнерима предвиђеним за то, из јавно комуналног предузећа „Комра“  наглашавају да ће очигледно само појачан интензитет рада инспекцијских служби дати праве резултате.

Један велики неславан пример је рубни део града, тачније простор око Ромског гробља, где су уз постојеће контејнере створени дивља депонија и сметлиште.

По речима генералног директора Комрада Зорана Димтријевића грађани углавном  у вечерњим часовима, када тамо нема никога, одлажу шут, комунални отпад, а што је најгоре, и угинуле животиње.

„Дивљих депонија има и биће их сигурно. Једна дивља депонија је на потезу Ромског гробља. Тамо постоји велика депонија, и урбаног отпада и шута... Ту Комрад не може сам ништа учинити, као ни град на жалост. Треба тренутно тражити финасирање и да се Република преко Минстарства зашзите животне средине укљчи у решавање овог проблема. То је највећа дивља депонија на нашем подручју“ истиче Димитријевић.

За становнике тог дела града непријатни мириси и потенцијални извор заразе представљају све већи проблем. Поготово током летњих месеци и високих температура.

Иако је локална самоуправа у неколико наврата апеловала на суграђане да бацају смеће на места која су за то предвиђена , апел као да није стигао до свих.

*

Медијски пројекат „Сачувајмо планету“ подржан је на конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања на територији града Врања у 2020. Години. Ставови изнети у тексту нужно не одражавају ставове органа који је подржао пројекат.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 14 октобар 2020 17:36

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Укинута ванредна ситуација - Радио Телевизија Врање https://t.co/9xUB5T2oXw via @tripplesworld https://t.co/MBhXCrklrm
Милица и Катарина на Републичком такмичењу младих талената - Радио Телевизија Врање https://t.co/fST75lNBhZ via… https://t.co/AYGcmoBABb
Јако невреме у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/ViPTAmme7n via @tripplesworld https://t.co/v1o4t0owov
Follow RTV Vranje on Twitter