Кроз емисију Заједно пласираћемо медијске садржаје који доприносе унапређењу информисања особа са инвалидитетом и обезбеђивање њиховог равноправног уживања права на слободу мишљења и изражавања.

     Суштина која се односи на поштовање равноправности ових особа углавном је изиграна јер се због недовољног знања о значају отклањања стереотипа о особама са инвалидитетом, проблеми само гомилају.

     Уколико се обезбеди континуитет у информисању о значају инклузије, архитектонсим баријерама као препрекама образовању и остваривању других потреба, о недостатку адеватних послова за особе са инвалидитетом, о томе како изгледа живот особе са инвалидитетом али и о погодностима које држава и локална заједница дају за побољшање положаја ОСИ и многим другим темама које доприносе бољој укључености и смањењу разлика, онда би сваки појединац добио прилику да другачије промишља и закључује о овој теми.

     До сада су емитоване 4 емисије овог серијала. Стручњаци су одговарали на питања која се тичу аутизма и питања везана за децу са неким обликом инвалидитета која не похађају школу.

     Једна емисија била је посвећена оболелима од мултипле склерозе, а једна глувим и наглувим особама.

     Аутори овог садржаја су Сузана Спасић и Марија Станковић, а термин емитовања је понедељком у 20 сати. Пратите нас!

     НЕКА ТИШИНА НЕ БУДЕ ЊИХОВО ДРУГО ИМЕ!

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter