Инфраструктурна година у Владичином Хану

Ове године општина Владичин Хан има доста инфраструктурних активности и велику помоћ од стране државе. Значајан је број деоница које се асфалтирају, које су већ урађене и које би требало да се заврше до краја грађевинске сезоне.

По речима председника општине Горана Младеновића, по резултатима и километрима пута који је урађен, ово је дефинитивно инфраструктурна година за општину Владичин Хан.

-Тренутно се налазимо у месној заједници Декутинце, ово је регионални путни правац који спаја Месну заједницу Грамађе са Месном заједницом Декутинце и даље кроз територију Сурдулице спаја са Месном заједницом Сувојница. Општина Владичин Хан поред регионалних путних праваца Владичин Хан, Сурдулица, Прекодолце, сада ће имати добар путни правац и кроз Грамађе, Декутинце, Сувојница, истакао је Младеновић.

Ради се о асфалтирању 2.500 метара регионалног путног правца, које финансирају Путеви Србије у оквиру Министарства за грађевину.

-Дуже време покушавамо овај проблем да решимо јер су нам доста мука задавали нерешени правно – имовински односи. То смо решили и хвала Богу, ове године на задовољство свих мештана Владичиног Хана и Сурдулице, а посебно мештана ових двеју месних заједница можемо рећи да смо успели један значајан пројекат да реализујемо, објашњава Младеновић.

Само ове године Република Србија пружила је подршку општини Владичин Хан за асфалтирање 5 километара пута до Месне заједнице Репиште, 800 метара асфалта у Месној заједници Мртвица и 8.500 атарских путева на територији Месне заједнице Мртвица се још увек ради. Завршено је асфалтирање и близу три километра асфалта у Месној заједници Куново која спаја Месне заједнице Куново 1 и Куново 2.

Please follow and like us:
Друштво