Ипак бојкот избора: ССП каже да нема избора 02. јуна

Извор: Војводина уживо

СРБИЈА – Ипак бојкот избора дела опозиције у Србији.
Избора за највећу опозициону странку ССП неће бити другог јуна, поручују они са својих друштвених мрежа. Борба за превласт у опозицији се наставља, једни иду на изборе, а други бојкотују, а где, у којим општинама и градовима, то ни сами вероватно не знају.

Иако су расписани редовни локални избори у Републици Србији, део опозиционих партија, које предводе ССП Драгана Ђиласа и Маринике Тепић, као и Нови ДСС Милоша Јовановића неће изаћи на њих.

На изборима у децембру, опозиција је освојила више гласова од владајуће већине, у шест централних градских општина у Београду, али су сада одлучили да баш на тим општинама не излазе. Ни то није било довољно, већ су преко својих посланика у Републичком парламенту изгласали промену Закона о бирачком списку, а разговори са ОДИХР-ом су свакодневни и предводе их ЦРТА и друге НВО, блиске ССП, заједно са посланицима народне Скупштине Србије. И сада, када су бар по њима, успели да обезбеде боље услове за изборе, они не излазе.

Неспорно је да је велики број грађана Београда гласао управо за опозицију, али то највећу опозициону странку ССП не интересује. Њима је важно да преко својих медија врше притисак на власт, а то шта грађани мисле и желе њима није важно. Долазак на власт је приоритет, како у опозицији, тако и у држави, а да то право освоје на изборима, е, то није приоритет.

Иако демократија подразумева размену мишљења и ставова, са аргументима, опозицији то није важно. Мишљења и жеље грађана нису важне, излазак на редовне изборе, за које су могли да се спремају током 4 године, нису важни, важно је само изборити лидерску позицију у оквиру опозиције, минирати све што је постигнуто у дијалогу власти и опозиције у Народној Скупштини и позвати своје бираче на бојкот.

Please follow and like us:
Друштво