Историјска победа РК 1957 Врање која их је пласирала у Аркус Супер лигу

Победом од 29:23 над Гоч Меркуром, у другој утакмици финала плеј оф-а Супер Б лиге Исток Запад у суботу увече, рукометаши Врања 1957 пласирали су се у најелитнији рукометни ранг такмичења у Србији – Супер Аркус лигу. Притисак је био велики за играче оба тима, али су Врањанци ипак били бољи са шест голова разлике.  

Велика подршка нашим рукометашима била је публика која се окупила у великом броју. Међу њима био је и градоначелник Врања др Слободан Миленковић и градски већник за спорт Ненад Ђорђевић.

-Неправда од прошле године је , на неки начин, исправљена. Прошле године смо имали тим који је заслужио да уђе у Супер лигу , ипак нисмо ушли. Ове године, када смо се мање надали, успех је дошао, били смо упорни и веровали смо у победу и успех није изостао. Остварили смо историјску победу и ушли у Супер лигу, рекао је већник за спорт Ненад Ђорђевић.

До 45. минута играло се равноправно, међутим онда је уследио преокрет и већ у 50. мунуту врањски тим је имао пет голова предности (26:21), а у 53. минуту и 27:21.

Публика која је у великом броју навијала и бодрила своје рукометаше је громогласним аплаузом и овацијама испратила цео меч чиме је свакако и допринела фантастичној игри и добром пласману рукометаша из Врања.

Please follow and like us:
Спорт