Иван Милосављевић освојио прво место на литерарном конкурсу

Наставник Марјан Живковић и Иван Милосављевић

Ученик истуреног одељења у Буштрању ОШ „Бранислав Нушић“ из Ратаја Иван Милосављевић освојио је прво место на литерарно-ликовном конкурсу који је расписан поводом Стогодишњице освећења спомен- костурнице сурдучичким мученицима. То је био повод да разговарамо са Иваном и његовим ментором о њиховим утисцима.

Од понуђених тема, Иван се определио за тему „Свети сурдулички мученици-сведоци слободе“. Нагласио је да је био сигуран у свој рад, али да је слушао свог ментора наставника српског језика Марјана Живковића. 

– Припреме су трајале пар недеља. Мој ментор и наставник ми је помогао у обликовању теме. Конкуренција је била велика, било је доста радова и велика ми је част што сам баш ја освојила прво место на конкурсу, каже Иван.

Наставник Живковић нагласио је да је школа у Буштрању мала по броју ученика, али да успешно парира већим школама и да њихови ученици освајају награде.

– Нисмо очекивали прву награду, већ смо желели да представимо школу и ученика у најбољем светлу. Међутим, срећни смо и задовољни што је награда дошла у праве руке, каже наставник Марјан Живковић.

Ивану је награду уручио епископ врањски Пахомије у Сурдуличком културном центру на почетку обележавања  стогодишњице од Освећења Спомен костурнице у Сурдулици. Поред дипломе, Иван је добио и новчану награду о 20 хиљада динара.

Please follow and like us:
Образовање